Ingezonden persbericht


ZXZW Persbericht, Tilburg, 7 september 2007

Voor directe publicatie

Paneldiscussie over independent culture op ZXZW

Festival stelt eigen ondertitel ter discussie

Tijdens het ZXZW-festival, van 16 t/m 23 september in Tilburg, wordt er een paneldiscussie gehouden met de titel: Depending on the independent? De discussie vindt plaats op zondag 23 september van 13.30 tot 15.00 uur in het Duvelhok, St. Jozephstraat 133, Tilburg en is gratis toegankelijk.

ZXZW, dat zelf de ondertitel Independent Culture hanteert, hoopt met de discussie wat rumoer los te krijgen en tegelijkertijd haar eigen naam te rechtvaardigen.

Het woord "independent" wordt te pas en te onpas gebruikt binnen het muzikale jargon. Indiepop en -rock, independent platenlabels, independent booking agencies en zelfs "independent culture", de ondertitel van ZXZW.

"Independent" betekent onafhankelijk. Maar wat als je je plaat uitbrengt op een indie platenlabel, je concert wordt geboekt door een independent boekingskantoor en je wordt gepromoot door een onafhankelijk promobureau, ben je dan nog wel zo independent bezig? Independent lijkt een soort geuzennaam te zijn geworden. Is het een uit nood geboren identiteit, of een jas die je aantrekt om je te onderscheiden?

De panelleden zijn: Gerard J. Walhof (programmamaker, journalist VPRO), Johan Prenger (eigenaar Refections Records), Jeroen van den Bogert (mede-eigenaar Alles Los Agency), Mike van Gaasbeek (financieel manager WORM) en Jan Borchers (AU, Soft Posh, State X/New Forms).

ZXZW is een internationaal festival dat zich richt op independent cultuur met muziek als basis. ZXZW vindt plaats van 16 tot en met 23 september op meer dan 25 locaties plaats in de binnenstad van Tilburg: Van burgemeesterskamer tot kraakpand. Van popzaal tot museum. Zie voor het complete programma en meer informatie over het festival ook www.zxzw.nl, http://zxzw.wordpress.com, www.myspace.com/zxzwtilburg, www.youtube.com/zxzwtilburg en http://www.last.fm/user/zxzw

Depending on the independent?

Zondag 23 september

13.30 - 15.00

Duvelhok

St. Jozephstraat 133, Tilburg

Gratis entree