Persberichten Stad Utrecht, 13.15 uur

Utrecht, 16-09-2007

Vernieler aangehouden

UTRECHT Op zondag 16 september omstreeks 04.55 uur is een 27-jarige man uit Gouda aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van een ruit van een woning gelegen aan de Amsterdamsestraatweg.

Getuigen hadden de politie in kennis gesteld van de vernieling en gaven door in welke richting de man was weggelopen. Vervolgens zagen politiemensen een man op de Royaards van de Hamkade lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bekende de ruit te hebben vernield maar had daar geen verklaring voor.

Rijden onder invloed

UTRECHT Bij een controle zondag 16 september omstreeks 02.10 uur op de Europalaan werd een 24-jarige automobilist uit Utrecht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 625 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod opgelegd voor de duur van 7 uur.

Auto door brand vernield

UTRECHT Op zondag 16 september omstreeks 01.50 uur ontstond brand in een geparkeerde auto op de Koningslaan. De gewaarschuwde brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De auto werd voor nader onderzoek veilig gesteld aan het politiebureau omdat brandstichting niet wordt uitgesloten.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Een 15-jarige inwoner van Hoofddorp is zaterdag 15 september aangehouden in het Wilhelminapark. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging waarvan een 16-jarige inwoner van Utrecht het slachtoffer werd.

Even voordat het incident plaatsvond, had een meisje aan hem en zijn twee vrienden gevraagd of zij een biertje voor haar hadden. Toen zij dat niet van hen kreeg, duwde zij de fiets van een van de jongens om en liep zij weg om even later terug te keren in bijzijn van een groep jongeren. Een van de jongens uit die groep viel de Utrechter direct aan en sloeg en schopte hem. Bij de schermutseling werd ook de fiets van de Utrechter in het water gegooid.

Surveillerende politiemensen werden na het gebeuren aangesproken door de drie belaagde jongens en gaven het signalement door van de knaap die had geslagen en geschopt. De Hoofddorper kon in het Wilhelminapark vervolgens worden aangehouden en werd ingesloten in het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Man met mes aangehouden

UTRECHT Een 51-jarige man uit Utrecht is zaterdag 15 september omstreeks 18.05 uur aangehouden op de Talmalaan. De man wordt verdacht van bedreiging met een mes.

Na een melding dat een man bedreigd zou zijn door een groepje jongens waarop die man een mes zou hebben gepakt, stelde de politie een onderzoek in. Zij trof de groep jongeren en de man aan. De politie vorderde dat de man het mes op straat zou laten vallen. Hierop pakte de man uit zijn kleding een in papier verpakt mes en liet dit op straat vallen. De jongeren probeerden zelf het mes te pakken, maar dat wist de politie te voorkomen.

Het bleek een keukenmes te zijn waarvan de man afstand deed. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man aangehouden voor beroving

UTRECHT Een 28-jarige man uit Voorthuizen is vrijdag 14 september omstreeks 20.40 uur aangehouden op de Bleekstraat. De man wordt verdacht van de beroving van een 43-jarige vrouw uit Utrecht. Deze beroving vond dinsdag 11 september omstreeks 02.45 uur plaats toen de man via de vrouw aan drugs wilde komen.

De vrouw was op de Europalaan bij de man in de auto gestapt om naar een plek te rijden voor de drugs. Onderweg daar naartoe wist de man de tas van de vrouw te bemachtigen en duwde haar hardhandig de auto uit. Op vrijdagavond zag de beroofde vrouw de man in zijn auto rijden en seinde de politie in.

Die wist vervolgens de auto te traceren en de man aan te houden. De man werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Inmiddels is hij in verzekering gesteld en wordt maandag 17 september voorgeleid bij de rechtercommissaris.

Laatst gewijzigd 16-09-2007 13:10 | © Politie Utrecht