Gemeente Harlingen

Hannemahuis sluit tijdelijk de deuren met concert van trio Bauke van der Woude
5-9-2007
Zondagmiddag 16 september geven Bauke van der Woude, Cambell Forbes en John Eskes een speciaal concert in de tuin van het Hannemahuis. Het museum gaat op die datum voor een aantal maanden dicht om een grote verbouwing te ondergaan en daarna al Hannemahuis centrum voor Harlinger cultuur en historie weer open te gaan. Ze brengen een spannend programma met zelfgemaakt repertoire in het Fries en Stadsfries. Dan weer vrolijk of ondeugend, maar soms ook ernstig van toon en vol protest. Bauke...Fries...wit...oorspronkelijk uit Dokkum, zingt en speelt gitaar. Campbell...begeleider op de bas, zingt ook in het Fries...zwart....oorspronkelijk van de Bahamas.... John Eskes...gitarist, arrangeur en orkestleider (bij o.a. Paul van Vliet)...oorspronkelijk uit Wolvega...maakt het trio kompleet.

Drie muziekvrienden die hun repertoire met overtuiging brengen en die het altijd spannend weten te houden. Ze zitten vooral de dagelijkse dingen van het leven dicht op de huid. De ene keer breekbaar, dan weer relativerend of met veel humor, maar altijd met emotie. Voor dit speciale concert zullen zeker de "Harlinger liedjes" van Bauke op het repertoire staan.

Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het Hannemahuis à EUR 5 euro. Bij slecht weer zal het optreden binnen plaatsvinden. Aanvang 15.30 uur. Een programma "Mei hûd en hier"