Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

BIG GRID symposium

17 september 2007
10.00 uur

Op maandag 17 september 2007 is de officiële aftrap van het BIG GRID project. Tijdens een symposium worden de mogelijkheden besproken die toegang bieden tot het Nederlandse Science Grid voor geavanceerd wetenschappelijk onderzoek. Er zullen sprekers aanwezig zijn uit verschillende wetenschappelijke disciplines.

Het symposium wordt gehouden op het Science Park in Amsterdam, in de Turingzaal van het CWI-gebouw. Aanvang van het programma is om 10:00 uur. Deelname aan het symposium is kostenloos, registratie is mogelijk via www.biggrid.nl. Hier is ook meer informatie te vinden.

BIG GRID
Het BIG GRID project voorziet in de inrichting van een Nederlands Science Grid ten behoeve van alle wetenschappelijke disciplines die steeds meer data-opslag en rekenkracht nodig hebben. De disciplines varieren van hoge-energie fysica en life sciences tot alfa- en gamma-wetenschappen. De explosief groeiende hoeveelheid data die in wetenschappelijk onderzoek gegenereerd wordt, stelt hoge eisen aan de ICT-mogelijkheden voor analyse en opslag.

Het BIG GRID project is een samenwerkingsverband tussen de stichting Nationale Computerfaciliteiten (NCF), het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (Nikhef) en het Nederlands Bio-Informatica Centrum.

..............................

Meer informatie bij:

* Peter Michielse (NWO, Stichting Nationale Computerfaciliteiten)
* t.: +31(0)70 344 0531, michielse@nwo.nl
* www.biggrid.info