Gemeente Delft

Week tegen Armoede 17 t/m 22 september

In Delft staat de week van 17 tot en met 22 september in het teken van armoede. Tijdens de Week tegen Armoede vraagt de gemeente aandacht voor armoede en sociale uitsluiting in de stad. Eén op de tien gezinnen in Delft moet rondkomen van weinig geld. Tijdens de week staat iedere dag een ander thema centraal zoals schulden, gemeentelijke inkomensregelingen, werk en participatie. Maandag 17 september geeft wethouder Bolten het startsein met de opening van fototentoonstelling 'Schraal' in DOK.

Budgetworkshops over rondkomen met weinig geld, open spreekuren bij de gemeente en woningcorporatie Vidomes, de documentaire 'De cirkel van Armoede' in Lumen, een fietstocht tegen analfabetisme, discussie-bijeenkomsten, een modeshow en nog veel meer. Dat is allemaal te doen tijdens de Week tegen Armoede. De activiteiten zijn gratis en iedereen is welkom.

Armoedepact van Delft
Vele organisaties dragen bij aan het programma van de Week tegen Amoede. Armoede bestrijden moet je samen doen. De gemeente nodigt maatschappelijke instanties, bedrijven en instellingen dan ook uit om gezamenlijk een 'pact' te sluiten tegen armoede en sociale uitsluiting in Delft. Het pact is een levend document dat kan worden ondertekend gedurende de Week tegen Armoede.

Conferentie
'Samen werken tegen armoede' is ook het thema van de tweede anti-armoedeconferentie op woensdag 19 september. Tijdens de conferentie presenteren we onder meer de resultaten van het 'Vervolgonderzoek Monitor Lage Inkomens Delft'. Delftenaren met een laag inkomen is gevraagd hoe het is om rond te komen van een laag inkomen en wat dat betekent voor je sociale leven.

Opening Week tegen Armoede met fototentoonstelling 'Schraal' Wethouder Saskia Bolten opent de Week tegen Armoede op maandag 17 september om 12.00 uur met de fototentoonstelling Document Nederland: Schraal. Een indrukwekkende tentoonstelling die de armoede in Nederland in beeld brengt. De foto's zijn gemaakt door Gerard van Kesteren, in opdracht van het Rijksmuseum en het NRC Handelsblad. De fototentoonstelling is vanaf 17 september te zien bij DOK aan het Vesteplein.

Het volledige programma van de Week tegen Armoede, achtergrondinformatie en actuele berichten zijn te vinden op www.gemeentedelft.info/armoede.

Noot voor de redactie (