Gemeente Appingedam

Werkzaamheden Snelgersmastraat - tijdelijke verkeersmaatregelen van 17 september tot 14 december

In de komende maanden zal in verband met de uitvoering van de herinrichting van de Snelgersmastraat een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen.
De Snelgersmastraat zal worden ingericht in lijn van de Wijkstraat, met dezelfde bestratingsmaterialen, straatkolken, lichtmasten, enkele bomen en verbeterde voetpaden.

Toegang tot woningen gestremd voor autoverkeer

Voor de nieuwe fundering zal tot een diepte van 0,50 m worden ontgraven, zodat toegang tot woningen tijdelijk wordt bemoeilijkt en voor autoâs is gestremd. Voor autoâs is de toegang soms niet mogelijk, te voet of per fiets blijft de toegang gegarandeerd. Door uitvoering in fasen wordt de hinderperiode per straatdeel bekort. De werkzaamheden vinden plaats van 17 september tot 14 december. De Snelgersmastraat zal in die periode gefaseerd afgesloten zijn voor het verkeer.

Fase 1: het gedeelte tussen Wijkstraat en Molenstraat - 17 september tot 12 oktober

Fase 2: de T- aansluiting met de Molenstraat tot aan de Bouwmeesterstraat - 15 oktober tot 9 november

Fase 3: de T- aansluiting met de Bouwmeesterstraat tot aan de Westerdraaibrug - 12 november tot 30 november

Fase 1: van Wijkstraat tot Molenstraat - 17 september tot 12 oktober

Dit deel van de Snelgersmastraat is dan gestremd voor het verkeer. Voor de doorstroming van het verkeer in het centrum wordt de rijrichting van de Kniestraat tijdelijk veranderd in de andere richting.
De aansluiting Borglaan is dan ook gestremd in verband met de aanpassing van de Snelgersmastraat.
Voor de Borglaan is voorzien in een tijdelijke aanpassing van de aansluiting op De Riepe en deze geschikt te maken voor bestemmingsverkeer (met uitsluiting van vrachtautoâs).

De Kniestraat zal van 17 september tot 20 oktober in de andere rijrichting eenrichtingsverkeer krijgen, omdat de Snelgersmastraat dan afgesloten is.