Gemeente Etten-Leur

Scholencampagne Rij met je hart tijdens Week van de vooruitgang

Scholencampagne "Rij met je hart" tijdens Week van de vooruitgang

In de Week van de vooruitgang (van 17 tot en met 21 september) wordt in Etten-Leur verkeersveilig gedrag gepromoot. Het uitgebreide programma voor de scholen (zie verderop) is het resultaat van het overleg van de gemeente Etten-Leur met plaatselijke scholen, Veilig Verkeer Nederland en de politie in het kader van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel.

De scholen die deelnemen aan de diverse programma-onderdelen zijn: Vincent van Gogh, Onder de Torens, Hofstee, Barkentijn, Bombardon, Toverlaars en Munnikenheide College. De nadruk ligt op de activiteiten op donderdag 20 september tijdens de actiedag "Op voeten en fietsen naar school". Eerder dit jaar is er op het Munnikenheide College al een posterwedstrijd gehouden. De scholenactieweek wordt mede onder de aandacht gebracht met de winnende poster "Rij met je hart".

Het programma


* Tekenwedstrijd voor de groepen 5 en 6

Alle deelnemende scholen krijgen voor hun leerlingen een tekenvel met daarop een hart. Aan de kinderen wordt gevraagd hierin een tekening/collage/schilderij te maken over hoe het (niet) moet in het verkeer, wat ervaren ze als gevaarlijk, hoe zou het wel moeten. Bij de tekenvellen zit een instructie over het tijdstip en de plaats van inleveren, tentoonstellen en prijsuitreiking.


* Bezoek aan de gemeentewerf

Op donderdagochtend 20 september bezoekt een groep leerlingen van de Vincent van Goghschool de gemeentewerf aan de Hermelijnweg om meer te weten te komen over het plaatsen van verkeersborden en voor een rondleiding over de gemeentewerf.


* Scholenstrijd voor de groepen 7 en 8

In het Brabantpark wordt op donderdagmiddag 20 september een scholenstrijd gehouden met als thema `Verkeer'. De deelnemende groepen worden in kleine teams verdeeld. Elk team neemt een onderdeel van de scholenstrijd voor zijn rekening; kennisquiz, spel en doe-activiteiten.


* Voorstelling "Frankel doet het verkeer(d)" voor de groepen 1, 2, 3 en 4

Mogelijkheid om een voorstelling bij te wonen van "Frankel doet het verkeer(d)". De voorstelling is op vrijdagochtend 21 september.

20070911\RL\GO\0128
Week in...week uit
Klik & Bestel
Klik & Meld
Gids/plattegrond
Recht op bijstand
Er zijn 3 vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl