Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 11 september 2007

STREAMING RADIO POLITIEK

Radio Politiek, onderdeel van Stichting Burger, verzorgt uitzendingen vanuit de Radio Politiek studio's in Den Haag en live opnames vanaf de Café Politiek locaties in Nederland waaronder Tilburg. Sinds vandaag is Radio Politiek ook te beluisteren via livestream op www.radiopolitiek.nl/live.

Op www.radiopolitiek.nl zijn live- en reeds opgenomen uitzendingen te beluisteren afgewisseld door nieuws, muziek en advertorials. Veel van de uitzendingen van de afgelopen periode kwamen tot stand in samenwerking met Den Haag FM. De komende periode zal Radio Politiek ook live vanaf bijeenkomsten van zich laten horen. Luisteraars kunnen tevens de uitzendingen in het archief beluisteren, reageren op stellingen en vraagstukken. Ook kunnen zij op deze website de agenda van de komende bijeenkomsten van Radio Politiek en partners raadplegen.

Prinsjesdag en Prinsjesnacht

Prinsjesnacht:

Op 17 september hervat Stichting Burger de bijeenkomsten met het openingsdebat op Prinsjesnacht, te bezoeken in het Nutshuis in Den Haag en tevens te beluisteren via Radio Politiek. Deze bijeenkomst is openbaar op basis van voorinschrijving. Voor meer informatie over de speciale bijeenkomst op de avond voor Prinsjesdag en over de sprekers uit onder andere het Kabinet en de Tweede Kamer bezoekt u Prinsjesnacht.nl. Radio Politiek doet live verslag van deze bijeenkomst tussen 20-22 uur.

Poster - Programma - Aanmelden

Prinsjesdag:

Wat betekent de Miljoenennota voor lokaal ondernemen? Op deze vraag volgt antwoord op 18 september. Stichting Burger organiseert deze Prinsjesdagbijeenkomst over lokaal ondernemen samen met het Centrum voor Lokale OndernemersKringen. De inleiding wordt verzorgd door de heer Hans Hillen (lid Eerste Kamer CDA). Vervolgens gaat prof. C. A. Schwarz (BERK Accountants en Belastingadviseurs) in op de financiële kanten van de Miljoenennota en sluit Mat Herben (voormalig fractievoorzitter LPF) de voormiddag met u af over de relatie tussen politiek en media. Naast deze inhoudelijke onderdelen staat de Koninklijke rijtoer op het programma en rond 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een Haagse netwerkborrel in het Nutshuis. Kom dan naar de Prinsjesdagbijeenkomst 2007. Kosten voor deelname aan deze bijzondere dag bedragen ¤ 50,- (ex btw) per persoon.

Programma - Aanmelden

Kunt u niet komen of is Prinsjesnacht of Prinsjesdag volgeboekt? Via www.radiopolitiek.nl/live volgt u deze nacht en dag.

Stichting Burger
Stichting Burger is, naast initiatiefnemer van Radio Politiek, ook uitbater van Café Politiek, thans naast Den Haag actief in de steden Rotterdam, Tilburg en Breda. Vanuit het Nutshuis in Den Haag levert Stichting Burger -ook in samenwerking met andere bewoners en geïnteresseerden- een bijdrage aan "het informeren en interesseren van burgers". Denk daarbij aan initiatieven zoals "Café Politiek" en "Radio Politiek" welke met hun gelijknamige websites al geruime tijd onafhankelijk en ongekleurd actief zijn in de regio Den Haag en vanaf september 2006 ook te bezoeken zijn in Rotterdam, Breda en Tilburg. Stichting Burger bestaat deze maand 1 jaar. De stichting is onafhankelijk en ongekleurd en kan haar activiteiten uitvoeren dankzij giften, schenkingen en donaties van burgers, bedrijven en instellingen.



Ingezonden persbericht