NCRV

Man bijt hond

Man bijt hond fris en fruitig het nieuwe seizoen in

Nieuwe afleveringen vanaf maandag 17 september 2007 18:51 uur, Nederland 2

Maandag 17 september start de NCRV een nieuwe reeks afleveringen van Man bijt hond. Het dagelijkse kleinnieuws programma is in een fris en fruitig nieuw jasje gestoken en komt met verrassende nieuwe rubrieken. Grappig, ontroerend, dwaas, hilarisch en leerzaam voor wie zichzelf een spiegel wil voorhouden.

Na een eerste reeks avonturen afgelopen voorjaar, krijgen in het nieuwe seizoen de IJzeren Heinen een vaste plek. Man bijt hond volgt het allesbehalve saaie bestaan van de Friese oud-ijzerhandelaren en samenlevende broers Auke (88) en Jan Visser (89); authentieke karakters die zeer aan elkaar gewaagd zijn en er een opmerkelijke manier van communiceren op na houden.

Brekend Nieuws is een grappig dagelijks nieuwsitem, opgenomen vanuit een winkelcentrum ergens in het land. In een CNN-achtig decor lezen passanten âhet gekste nieuws van de dagâ voor. Hilarisch en ongeloofwaardig, maar niettemin écht nieuws en een âmoment of fameâ voor de gelegenheidsnieuwslezer.

Donderdag is wekelijks Moederdag bij Man bijt hond. Moeders lopen een dagje mee met zoonlief op het werk. Dat levert zowel een kijkje achter de schermen op over moeder-zoonrelaties als over relaties op de werkvloer.

In de wekelijkse vrijdagaflevering is Man bijt hond op bezoek in een telkens wisselende wijk in ons land en nodigt bewoners uit voor een buurtborrel. Onder het motto Ken je buren worden vervolgens twee bewoners die niet bij elkaar over de vloer komen, uitgedaagd een kenschets van elkaars leven te geven aan de hand van hun woning en interieur.