Gemeente Delft

Servicepunt Generaal Pardon

Opening Servicepunt Generaal Pardon in Delft

Vanaf maandag 17 september is het Servicepunt Generaal Pardon actief. Het Servicepunt is bedoeld voor mensen die vragen hebben over de pardonregeling. Ook kan het Servicepunt Generaal Pardon ondersteuning verlenen bij het aanvragen van een burgemeestersverklaring. Het Servicepunt is maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 015 - 260 2002 of via e-mailadres servicepuntgeneraalpardon@delft.nl.

Om in aanmerking te komen voor de pardonregeling moet in ieder geval aan twee belangrijke criteria worden voldaan. Voor 1 april 2001 moet de eerste asielaanvraag zijn ingediend én men moet aantoonbaar gedurende 2006 in Nederland hebben verbleven (en dus niet uit Nederland vertrokken zijn). De mensen die in aanmerking komen en bekend zijn, ontvangen een brief van de IND.

De groep die niet bekend is bij de IND heeft een zogeheten burgemeestersverklaring nodig. Hiervoor moet een dossier worden opgemaakt met bewijsstukken dat de persoon aan de criteria voldoet. Het Servicepunt Generaal Pardon werkt samen met Vluchtelingenwerk Delft (Breed Welzijn Delft) om de aanvrager bij het samenstellen van dit dossier te ondersteunen. Met de burgemeestersverklaring kan de gemeente Delft de aanvrager aanmelden bij de IND. De IND beoordeelt dan of de persoon mag blijven op basis van de pardonregeling.

Uiterlijk 31 december 2007 kan de burgemeestersverklaring door de gemeente worden aangeleverd bij de IND. Dit betekent dat 1 december de uiterste datum is dat een verzoek voor een burgemeestersverklaring kan worden ingediend.

Op www.gemeentedelft.info staat meer informatie over de pardonregeling in Delft en over het Servicepunt Generaal Pardon.

Noot voor de redactie (