Gemeente 's-Hertogenbosch

13-09-2007
Informatiemarkt 'Rijden op aardgas' voor bedrijven Rijden op aardgas biedt economische voordelen en het is minder belastend voor het milieu en de lucht die we iedere dag inademen. Om wagenparkbeheerders en pomphouders te informeren over nieuwe ontwikkelingen is er op maandag 17 september een informatiemarkt. De gemeenten 's-Hertogenbosch, Oss en Uden organiseren de markt in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en het Platform Duurzame Mobiliteit van SenterNovem.

De informatiemarkt vindt van 17.00 tot 19.00 uur plaats in het Autotron in Rosmalen. Tijdens de markt worden bedrijven geïnformeerd over de beschikbaarheid van aardgasvoertuigen, financiële voordelen, tankmogelijkheden in de regio en de gevolgen van de brandstofkeuze voor economie, luchtkwaliteit en milieu. Deskundigen staan klaar om vragen te beantwoorden.

Intentieverklaring
De drie organiserende gemeenten en een aantal bedrijven ondertekenen op 17 september een intentieverklaring om met hun eigen wagenpark over te gaan op schone en duurzame vervoersbrandstoffen. Namens de gemeente 's-Hertogenbosch ondertekent wethouder Jetty Eugster, voor Oss wethouder van Loon en wethouder Peerenboom ondertekent namens de gemeente Uden.

Aardgaskaravaan doet Rosmalen aan
Onderdeel van het programma is een karavaan van aardgasvoertuigen. De aardgaskaravaan reist in de "Week van de vooruitgang" (16 tot 22 september) door het hele land. Na een tocht door Brabant (Roosendaal, Breda) doet de karavaan op 17 september de informatiemarkt in Rosmalen aan. Verschillende automerken stellen aardgasvoertuigen en chauffeurs ter beschikking om bedrijven kennis te laten maken met de verschillende typen en merken.

Informatiemarkt Rijden op aardgas
Datum: maandag 17 september 2007
Tijd: 17.00 - 19.00 uur
Locatie: Autotron ExpoDome Rosmalen, Graafsebaan 133, 5248 NL Rosmalen