MAX geheugentrainer - nieuw tv programma - vanaf 17 sept op Ned. 1

13/09/2007 11:00



Omroep MAX



Persbericht

12 september 2007

Train uw geheugen dagelijks
met de MAX Geheugentrainer

Vanaf 17 september dagelijks, 09.40 uur, Nederland 1

Iedereen heeft wel eens van die momenten dat hij niet meer weet waar hij zijn huissleutels gelaten heeft. Of niet meer op de naam van zijn favoriete neef kan komen. Maar inmiddels is wetenschappelijk vastgesteld dat het geheugen verbeterd kan worden door het te trainen. Daarom start MAX op 17 september met een dagelijks programma om de hersenen in vorm te houden: MAX Geheugentrainer. Iedere ochtend om 9.40 uur op Nederland 1 krijgt de kijker van presentator Jan Slagter een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

In vijftien minuten doorloopt Jan Slagter samen met een gast in de studio zes oefeningen, van eenvoudig tot iets uitdagender. Er is een grote verscheidenheid aan oefeningen om zo veel mogelijk delen van de hersenen te activeren: onder andere rekenopdrachten, oefeningen om het ruimtelijk inzicht te trainen en een test waarbij na het bekijken van een filmpje herinnerd moet worden wat er te zien en horen was. Al deze oefeningen zijn wetenschappelijk getoetst en dragen bij aan de verbetering van het geheugen. Ook krijgt de kijker iedere dag een tip of een wetenswaardigheid over het gebruik van de hersenen van Neurowetenschapper Margriet Sitskoorn. Voor wie deze en andere oefeningen nog eens rustig over wil doen, lanceert MAX kort na het programma een site waarop het geheugen nog verder getraind kan worden.

Jan Slagter over de MAX Geheugentrainer: "We zijn al geruime tijd bezig om dit programma van de grond te tillen omdat we denken dat veel mensen er baat bij hebben. Nederland in beweging is al jaren een hele goede stimulans om lichamelijk actief te blijven, MAX Geheugentrainer helpt mensen vanaf 17 september mentaal actief te blijven".





http://www.omroepmax.nl