Gemeente Beek


OBS De Kring maakt werk van afval

Het schooljaar van OBS De Kring in Beek staat dit jaar in het teken van afval. De Kring hoopt hierdoor bij haar leerlingen een gedragsverandering teweeg te brengen. Deze moet er toe leiden dat kinderen afval beter scheiden, afval deponeren in de daarvoor bestemde afvalbak, minder afval veroorzaken en respectvol met de natuur omgaan. Daarom organiseert de school gedurende het hele schooljaar activiteiten rondom het thema afval. Het startsein wordt op maandagochtend 17 september 2007 gegeven. Wethouder Bijen gaat een kijkje nemen. Hij is rond 12.15 uur te gast op OBS De Kring.

Kringloop

OBS De Kring organiseert jaarlijks een kringloop. Deze vindt dit jaar op woensdag 19 september plaats. Dit jaar krijgt de kringloop een extra betekenis. De kinderen worden geconfronteerd met het prachtige bos waar als we niet oppassen straks niet meer van kunnen genieten. Dat betekent allereerst dat er geen rotzooi in thuishoort. Ook andere plaatsen zoals het eigen schoolplein en bij de Carmelflats worden opgeruimd.

Wethouder Bijen is bijzonder verheugd dat De Kring zoveel werk maakt van afval: Afval staat bij ons hoog op de agenda. Een omgeving zonder zwerfafval is voor iedereen prettiger en veiliger wonen en dat komt de leefbaarheid ten goede. Het initiatief van De Kring ondersteunen we dan ook van harte. De Kring hoopt dat ook andere scholen zullen volgen.