Provincie Zeeland

Persberichten

13-09-2007: Provincie Zeeland maakt rotonde Hoek veiliger

Op maandag 17 september tot ongeveer 15 november 2007 voert de Provincie Zeeland reconstructiewerk uit aan het kruispunt Hoekseweg-Altenastraat (provinciale weg N682) nabij Hoek. Het kruispunt zal worden omgebouwd tot een (elliptische) rotonde om de verkeersveiligheid op het kruispunt te verbeteren. Het verkeer dient rekening te houden met enig oponthoud en omleiding.

Verkeershinder en omleiding

Tijdens de uitvoeringsperiode zal het verkeer hinder ondervinden van de werkzaamheden. Voor het doorgaand verkeer op de Hoekseweg zal ter plaatse een tijdelijke hulpweg worden aangelegd. Het verkeer op het kruispunt zal tijdelijk met verkeerslichten worden geregeld. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd gebruik te maken van de Westerscheldetunnelweg. De aansluiting van de Molendijk blijft tijdens de werkzaamheden gehandhaafd, maar zal enkele dagen incidenteel moeten worden afgesloten.

De aansluiting van de Altenastraat op de Hoekseweg zal tijdens de uitvoeringsperiode voor het verkeer worden afgesloten. Bestemmingsverkeer voor de Altenastraat volgt de omleiding via de Binnendijk. Fietsverkeer op de Hoekseweg krijgt een omleiding van via de Molendijk.

13 september 2007, Amanda Slabbekoorn-Flohr, (0118) 631857,