Gemeente Rotterdam

Nr. 38
14 september 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 17 t/m 23 september 2007

Burgemeester Opstelten ontvangt Kaat Mossel Prijs
Burgemeester Ivo Opstelten ontvangt op maandag 17 september om 13.15 uur de Kaat Mossel Prijs. De burgemeester ontvangt de prijs uit handen van de Rotterdamse komiek André van Duin. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een bewonderenswaardige Rotterdammer. De uitreiking vindt plaats in restaurant Kaat Mossel, Admiraliteitskade 85 te Rotterdam. (Voor meer informatie: dhr. J. Zijlaard, tel. 06 - 22 23 43 45)

Wethouder Baljeu opent nieuwe OV-fiets huurlocaties Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) en portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van deelgemeente Hoogvliet, Jacqueline Cornelissen openen maandag 17 september om 14.00 uur een OV-fiets huurlocatie bij metrostation Hoogvliet. Om 14.30 uur opent Jeannette Baljeu nog een OV-fiets huurlocatie bij metrostation Spijkenisse. Dit doet ze samen met verkeerswethouder Christel Mourik van de gemeente Spijkenisse. Met de OV-Fiets kan de reiziger die het openbaar vervoer neemt snel een fiets huren waarmee hij het laatste deel van zijn reis aflegt. De OV-Fiets is inmiddels op talloze ov-knooppunten in Nederland te vinden, waarvan 10 in Rotterdam en omstreken. (Voor meer informatie:Vervoer Coördinatie Centrum Rijnmond, Dick van Loon, tel. 010 - 400 02 45)

Wethouder Harbers onthult EU Bord - European Route of Industrial Heritage Wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) onthult op maandag 17 september om 16.30 uur het EU bord - European Route of Industrial Heritage. ERIH is een erkend Europees netwerk van industriemonumenten. De hoofdroute loopt langs 'ankerpunten', van de Europese industriële geschiedenis o.a. in Essen (D), Kidderminster (UK) en Tilburg. Met de onthulling van het bord wordt het Maritiem Museum Rotterdam en het Havenmuseum onderdeel van de Europese route. Locatie; maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1 te Rotterdam. (Voor meer informatie: City Marketing Office, mevr. K. Tang, tel 010 - 205 35 87)

Burgemeester Opstelten neemt deel aan KPMG Prinsjesdagontbijt Burgemeester Ivo Opstelten neemt op woensdag 19 september om 08.00 uur deel aan het KPMG Prinsjesdagontbijt, dat plaats vindt in de Cruise Terminal Rotterdam aan de Wilhelminakade 699. De heer Nouwen, Economic Devepolment Board Rotterdam geeft een inleiding over het onderwerp "Visie op de stad is Visie op de wereld". Hierna zal de burgemeester plaats nemen in een paneldiscussie. (Voor meer informatie: KPMG, Marketingcoördinator, Priscilla van Vliet, tel. 010 - 453 43 86)

Wethouder Harbers opent de Marketing Experience: Port of Rotterdam Wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) opent op woensdag 19 september om 11.15 uur de Marketing Experience: Port of Rotterdam, die plaats vindt op het schip De Toermalijn gelegen in de Koningshaven te Rotterdam. Centraal staan tijdens de Marketing Experience volgende onderwerpen: de haven van Rotterdam, innovatie, branding, architectuur en de internationale samenwerking. Dit evenement wordt georganiseerd door de marketing Associatie Erasmus Universiteit Rotterdam. (Voor meer informatie: Marketing Associatie EUR, Laura de Rek, Tel. 010 - 452 75 99)

Burgemeester Opstelten opent FitClass Center
Burgemeester Ivo Opstelten opent op woensdag 19 september om 12.00 uur de FitClass Center, die gehuisvest is in het Citycollege St. Franciscus aan de Beukelsdijk 91 te Rotterdam. Rotterdam is de eerste gemeente die een structurele oplossing biedt voor overgewicht onder jeugd op scholen. Een Fitclass is een fitnessruimte op school waarbij leerlingen en ouders begeleid worden volgens een individueel beweegplan. FitClass hoopt hiermee fitheid bereikbaar te maken voor leerlingen, ouders en buurtbewoners. (Voor meer informatie: rector Citycollege St. Franciscus, dhr. W. Vonk, tel. - 010 477 00 33)

Wethouder Baljeu reikt de eerste 60 Scholenkaarten uit Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) reikt woensdag 19 september om 12.30 uur de eerste 60 Scholenkaarten uit aan de directeur van de Brienenoordschool aan de Percevalweg 4. De Scholenkaart staat op naam van de school waarmee tegen reductie wordt gereisd. Stadsregio Rotterdam geeft per school 60 kaarten weg. Het gaat om ongeveer 475 scholen in Rotterdam en regiogemeenten. De kaart is een alternatief voor de huidige groepskaart en roze strippenkaart. (Voor meer informatie: RET, Bureau communicatie, Frances Raboen, tel. 010 - 447 66 68)

Wethouder Kriens opent wereldrecord grootste picknick voor studenten en dak- en thuislozen Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) geeft op woensdag 19 september om 14.00 uur op de Binnenrotte het startschot voor de poging het wereldrecord grootste picknick voor studenten en dak- en thuislozen te breken. Het evenement wordt georganiseerd door het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. (Voor meer informatie: Marie-Emilie Ingen Housz, RSG, tel. 06 - 42 13 23 41)

Burgemeester Opstelten en wethouders aanwezig bij Kick Off Dag van de Dialoog Burgemeester Ivo Opstelten en de wethouders Orhran Kaya, Jannette Baljeu, Lucas Bolsius, Mark Harbers, Hamit karakus en Dominic Schrijer zijn op woensdag 19 september vanaf 15.30 uur aanwezig bij de Kick Off van de Dag van de Dialoog, die gehouden wordt in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel 40. Het thema dit jaar is: Luister Nou! In de Burgerzaal staan 8 tafels geformeerd, waaraan deelnemers met elkaar in gesprek gaan, met als uitgangspunt open te staan voor de ervaringen, gedachten en gevoelens van je gesprekspartners. De Rotterdamse dag van de Dialoog wordt op 2 en 3 november gehouden in de stad op verschillende locaties. (Voor meer informatie: Organisatie Dag van de Dialoog, Els van Teeffelen, tel. 010 - 201 02 27)

Wethouder Harbers aanwezig bij Confenrentie Creatieve Industrie Delfshaven Wethouder Mark Harbers ( Economie, Haven en Milieu) is op woensdag 19 september om 15.45 uur aanwezig bij de conferentie Creatieve Industrie Delfshaven, die plaats vindt de voormalige machinistenschool aan de Willen Buytenwechstraat te Rotterdam. De conferentie is bedoeld om Delfshaven onder de aandacht te brengen als aantrekkelijke vestigingsplaats voor de creatieve industrie. Het initiatief is genomen door: deelgemeente, en het COiD met steun van de kamer van Koophandel en het OBR. (Voor meer informatie: Centrum Ondernemen Delfshaven, directeur B. de Levie, tel. 010 - 476 22 32)

Wethouder Bolsius verricht loting Davis Cup-wedstrijd Nederland - Portugal Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) verricht op donderdag 20 september om 12.00 uur de loting voor de Davis Cup-wedstrijd Nederland - Portugal. De loting vindt plaats in Ahoy Plaza aan de Ahoyweg 10. Vrijdag 21 tot en met zondag 23 september speelt het Proteq Nederlands Davis Cup Team in Ahoy tegen Portugal voor de Davis Cup. De tennissers onder leiding van teamcaptain Jan Siemerink spelen de twee ronde play-offs in de Europees/Afrikaanse zone groep 1. Wanneer de Nederlandse mannen de Portugezen verslaan, blijft het Nederlands team in 2008 verzekerd van een plaats in deze zone groep 1, met een kans op een promotiewedstrijd voor de Wereldgroep. De officiële opening van het Davis Cup duel is vrijdag om 11.30 uur; het eerste enkelspel begint om 12.00 uur. (Voor meer informatie: Rotterdam Topsport, Hans Zoethoutmaar, tel. 010 - 497 12 12)

Wethouder Kriens aanwezig bij conferentie over huiselijk geweld Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) verzorgt op donderdag 20 september om 13.00 uur een inleiding tijdens de werkconferentie "Niet wijken voor huiselijk geweld: de aanpak van huiselijk geweld in Charlois". De conferentie vindt plaats in het vergadercentrum souterrain van de deelgemeente Charlois aan Boerhaavestraat 11. (Voor meer informatie: Martha Louis, deelgemeente Charlois, tel. 010 - 410 74 55)

Burgemeester Opstelten en wethouder Harbers aanwezig bij Top Meeting Rotterdam Energy Port 2007 Burgemeester Ivo Opstelten opent op donderdag 20 september om 16.30 uur de uitbreiding van het bedrijf Europees Massagoed- Overslagbedrijf (EMO). Wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) zal hierbij aanwezig zijn. De opening vindt plaats tijdens de Top Meeting Rotterdam Energy Port 2007 op van het schip de Jules Verne, gelegen aan de kade bij EMO aan de Missouriweg 25 (Maasvlakte). (Voor meer informatie: Havenbedrijf Rotterdam N.V., afd. Communicatie, Nadine Vos, tel. 010 - 252 18 97)

Wethouder Schrijer spreekt op lustrumfeest Area 010 Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) spreekt op donderdag 20 september om 17.30 uur tijdens een Lustrumfeest van Area 010, dat plaatsvindt in Zaal Staal van het WTC gebouw aan het Beursplein 37. Area010 is een verzamelplaats voor jonge ondernemers, die succesvol en hoogwaardig ondernemerschap te stimuleren. Samen met haar partners bieden zij beginnende ondernemers een werkplek, netwerk en begeleiding. Waardoor de slaagkans van de nieuwe onderneming vergroot wordt. (Voor meer informatie. Area010, Angela Hallatu, tel. 010 - 205 34 35)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij viering 100 jaar SVZ, Havenondernemersvereniging Rotterdam
Burgemeester Ivo Opstelten is op donderdag 20 september om 18.30 uur aanwezig bij de viering van de 100ste verjaardag van de SVZ, Havenondernemersvereniging Rotterdam. De burgemeester zal ter gelegenheid van de 100ste verjaardag het eerste exemplaar van het boek "In het belang van de haven - Een eeuw Scheepvaartvereninging Zuid" in ontvangst nemen. Ook is er een foto- en filmtentoonstelling "Port Images" ingericht, die tot 28 oktober 2007 is te bezoeken. Locatie: Las Palmas, Wilhelminakade 326 te Rotterdam. (voor meer informatie: Deltalinqs, mevr. B. Boer, tel. 010 - 402 03 21)

Wethouder Baljeu geeft startsein project 'Permanente Verkeerseducatie' Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) geeft vrijdag 21 september om 8.35 uur het startsein voor het project 'Permanente Verkeerseducatie', bij de openbare basisschool het Pluspunt aan de Maria Wesselinkstraat 14. Basisschool het Pluspunt en de Willem Alexanderschool in Ommoord, beiden gelegen aan een 50 km/u weg, nemen hier aan deel. In dit project gaat een Verkeersleerkracht voor een langere periode aan de slag op een school met als uiteindelijk doel dat de school structurele verkeerseducatie overneemt in haar programma. De Verkeersleerkracht zorgt voor onder andere verkeerslessen, getrainde en gemotiveerde ouders, coördinatoren op school, een veilige omgeving en onderhoudt ook contact met de (deel)gemeente. De verkeersleerkracht is onderdeel van het project verkeersveiligheid rond basisscholen. (Voor meer informatie: Deelgemeente Prins Alexander, Joop van Wijnbergen, tel. 010 - 286 82 56)

Wethouder Baljeu opent Fiets-OV Project
Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) opent vrijdag 21 september om 13.10 uur het Fiets-OV Project in de VerkeersTuin van Plaswijckpark aan de Ringdijk 20. Het Fiets-OV project is onderdeel van de campagne 'School op Seef', waarin kinderen laten zien wat ze in de loop van de jaren hebben geleerd over praktische verkeerseducatie. In september en oktober wordt geoefend met het fietsen en de verkeersregels in de VerkeersTuin. In maart leren de kinderen in groepjes fietsen en in april wordt het programma afgesloten met een individueel praktisch fietsexamen. (Voor meer informatie: Plaswijckpark, Joris Verbruggen, tel. 010 - 418 1836)

Wethouder Kaya opent tentoonstelling Publiek
Wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) opent op vrijdag 21 september om 19.30 uur de tentoonstelling Publiek van de Internationale Beelden Collectie Rotterdam (IBC) bij het stadhuis aan de Coolsingel. Op initiatief van IBC Rotterdam zijn van 22 september t/m 18 november in de naaste omgeving van het stadhuis sculpturen te zien. De Italiaanse Monica Bonvinci, De Nederlandse Germaine Kruip en de Zwitser Ugo Rondione hebben ieder een werk gerealiseerd dat de vervagende grenzen tussen het publieke en openbare als thema heeft. (Voor meer informatie: Dees Linders, hoofd IBC Rotterdam, tel. 010 - 225 0854)

Wethouder Kriens bij debat over eergerelateerd geweld Wethouder Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) verzorgt op vrijdag 21 september om 16.30 uur de afsluiting van het debat over eer, eerwraak en eergerelateerd geweld in het World Trade Center, Beursplein 37 in Rotterdam. Voor de conferentie zijn landelijke en lokale beleidsmakers en beroepsgroepen aan de professionele basis (o.a. politie, jeugdzorg) uitgenodigd. Naast de verschillende beroepsgroepen zijn zelforganisaties en vertegenwoordigers uit minderhedengroepen uitgenodigd die een belangrijke rol hebben in de maatschappelijke preventie van eergerelateerd geweld. Het programma begint om 12.30 uur. (Voor meer informatie: Marcia Albrecht, Projectcoördinator Eergerelateerd Geweld GGD, tel. 06 - 14 32 28 87)

Wethouder Schrijer neemt deel aan publieksdebat "Betrokken Rotterdammers" Wethouder Dominic (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) neemt op zaterdag 22 september om 13.15 uur deel aan het publieksdebat "Betrokken Rotterdammers". Het debat vindt plaats in de hal van de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110 en wordt gepresenteerd door Sander de Kramer, eindredacteur Straatkrant. Tijdens het debat worden 7 bewoners van Rotterdamse aandachtswijken aan het woord gelaten en mogen reageren op stellingen en vragen. (Voor meer informatie: Stichting LOKAAL Rotterdam, Mariëtte Hameeteman, tel. 010 - 478 88 15)

Burgemeester Opstelten en wethouder Kaya aanwezig bij modeshow 'Oh So Haute!' Burgemeester Opstelten en wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) zijn op vrijdag 22 september vanaf 19.30 uur aanwezig bij 'Oh So Haute', een modeshow van de Turkse modeontwerper Erol Albayrak in het World Trade Center, Beursplein 37. Burgemeester Opstelten houdt de openingsspeech. Het evenement wordt gepresenteerd door de Turkse acteur Mehmet Ali Alabora en Rotterdammer Kees Vrijdag. Van de opbrengsten van het evenement wordt het Rotterdam Fashion Fund opgericht dat jaarlijks Rotterdams aanstormend talent op modegebied wil ondersteunen. Om 22.45 uur zal de burgemeester een creatie van Erol Albayrak veilen. (Voor meer informatie: mevrouw Fatos Cergel, projectcoördinator 'Oh So Haute!', tel. 010 - 425 68 68)

Wethouder Karakus overhandigt welkomstcadeau aan eerste bewoners Park Zestienhoven Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) overhandigt op zondag 23 september om 14.00 uur een welkomstcadeau aan de eerste bewoners van Park Zestienhoven. De feestelijke handeling vindt plaats aan de Terletweg. Aansluitend kunnen bezoekers, omwonenden en andere geïnteresseerden deelnemen aan diverse activiteiten zoals een rondleiding per fiets door de wijk onder begeleiding van een stedenbouwkundige / buitenruimte expert. Park Zestienhoven is een nieuwe wijk dichtbij het centrum van Rotterdam, waar wonen, werken en recreëren samengaan. In de wijk komen in totaal 1800 woningen, een park, een groot sportcomplex met 5 sportvelden, nieuwe waterpartijen en een bedrijventerrein (Voor meer informatie: OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Walter Snoei, tel. 010 - 189 71 41)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam