Gemeente Woerden


* Persberichten

Nieuwe fietsenstalling bij station Woerden

Het stallen van de fiets bij het station vormt regelmatig een probleem.Er is een groot tekort aan plaatsen en het is niet altijd mogelijk om de fiets goed vast te maken tegen diefstal. Reden voor Prorail om samen met de gemeente een plan te maken om het aantal fietsenklemmen sterk uit te breiden en te vervangen. Inmiddels is gestart aan de zuidzijde.
Het plan omvat een verdubbeling van het aantal fietsenklemmen voor de fiets en de vervanging van alle oude fietsenklemmen door nieuwe die de mogelijkheid bieden om de fiets aan vast te maken. Het project wordt gefinancierd door Prorail.

Daarnaast worden de oude overkapte fietsenstallingen vervangen door nieuwe fietsklemmen. Reden om te kiezen om de overkappingen weg te halen zijn o.a. de sociale veiligheid, de mogelijkheid om meer plaatsen voor de fiets te maken en kosten.

Tenslotte wordt ook het stationsplein opnieuw bestraat en ingedeeld en wordt er een voorziening voor slechtzienden aangebracht.

Vorige week is Prorail begonnen met het bouwen van een tijdelijke fietsenstalling op het terrein naast het station (Snellerpoort) en het bevestigen van labels aan fietsen waarin wordt gevraagd om de fiets in de tijdelijke stalling te plaatsen.

Het eerste deel van de nieuwe fietsenstalling zal naar verwachting op 8 oktober in gebruik worden genomen, het tweede deel zal op 23 november gereed zijn.

Voor de fietsenstalling aan de centrumzijde en de bewaakte fietsenstalling worden de mogelijkheden voor uitbreiding en verbetering onderzocht.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |