Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Poging ramkraak benzinestation

Eerbeek, 17-09-2007 o Zondagochtend 16 september omstreeks 03.30 uur vond een poging ramkraak plaats bij een tankstation aan de Schoonmansmolenweg in Eerbeek. De poging mislukte. De auto waarmee geramd werd, werd later uitgebrand aangetroffen in Zutphen. De politie onderzoekt de zaak.

De politie kreeg rond 03.30 uur de melding dat er een poging was gedaan het tankstation aan de Schoonmansmolenweg te rammen. Na het bekijken van de beveiligingsbeelden bleek een Opel Kadett Cabrio drie keer achteruit het kozijn aan de linkerzijde van het pand tevergeefs te hebben geramd.

Op de beelden waren 2 mannen te zien met donkere bivakmutsen op. De bestuurder was een man met een fors postuur en donkere kleding en witte schoenen. De andere man had lichte kleding aan en sportschoenen met witte zoolrand en de onderkant van de zool was zwart.

Rond 06.45 uur kreeg de politie een melding van een autobrand aan de Laan van Eme in Zutphen. Het bleek te gaan om de auto die betrokken was geweest bij de ramkraak, de auto was volledig uitgebrand.

Getuigen die iets bijzonders hebben gezien in de buurt van het tankstation of op de Laan van Eme of die iets kunnen vertellen over de twee mannen en de cabrio, worden verzocht contact op te nemen met de politie op nummer 0900-8844.