AutoRai

Skodaâs aantrekkelijke Attractives: duizenden euroâs voordeel

(9/17/2007)
Met de dure vakantieperiode achter de rug, is elke euro die ergens op bespaard kan worden natuurlijk meer dan welkom. Skoda maakt het in dit opzicht met sommige uitvoeringen van de Octavia en Superb wel heel erg bont, met besparingen die oplopen tot in de duizenden euroâs. Vandaar dat deze speciale uitvoeringen de aantrekkelijke toevoeging Attractive hebben gekregen.

De twee grote Å kodaâs zijn van huis uit natuurlijk al behoorlijk uitgerust, vooral op functionaliteits- en veiligheidsgebied. Toch mag het volgens Å koda af en toe een âbeetje meerâ zijn. De populaire Octavia en Superb krijgen daarom onder de naam Attractive vooral veel extra luxe mee. In de vorm van pakketten die afgestemd zijn op het uitrustingsniveau en die slechts een fractie kosten van de werkelijke waarde. Of helemaal gratis zijn. Of het model zelfs goedkoper maken. Het kan niet op, vandaar dat het voordeel oploopt tot maximaal ⬠6.865,- voor de Å koda Superb Attractive Business. Want behalve extraâs waarvoor niks hoeft te worden betaald, zoals parking distance control achter, Bi-Xenon verlichting met koplampsproeiers, elektrisch inklapbare buitenspiegels, verwarmbare voorstoelen, multifunctioneel stuurwiel, navigatie met kleurenscherm en 17-inch âCygnusâ lichtmetalen velgen, krijgt de koper ook nog eens ⬠500,- korting!

Daarnaast heeft Å koda twee andere Superb Attractive-uitvoeringen, die zonder meerprijs van extraâs worden voorzien. De Superb Attractive op basis van de Classic, krijgt een klein lederpakket en Climatronic, als er als basis de Comfort wordt gekozen, is deze voorzien van parking distance control achter, Bi-Xenon verlichting met koplampsproeiers, elektrisch inklapbare buitenspiegels en verwarmbare voorstoelen. Respectievelijk leveren deze pakketten een voordeel op van ⬠745,- en ⬠2.515,-.

Octavia
De Å koda Octavia Attractive is er eveneens in drie uitvoeringen, op basis van de Ambiente (alleen benzineversies) en de Elegance. De benzineversies van de Attractive op basis van de Ambiente worden zonder meerprijs (waardoor het klantvoordeel neerkomt op ⬠1.770,-) voorzien van een Jumbo Box, klein lederpakket, 16-inch âLyraâ lichtmetalen velgen en radio/cd-speler âStreamâ met externe audioaansluiting voor bijvoorbeeld een MP3-speler. De Octavia Attractive Business, op basis van de Ambiente, krijgt hetzelfde pakket mee, met als bonus Climatronic elektronische airconditioning. Hierdoor komt de totale pakketwaarde uit op ⬠2.320,-, terwijl de klant er maar ⬠120,- voor hoeft te betalen.

Tot slot de Octavia Attractive Business, op basis van het toch al rijk uitgeruste Elegance-niveau. Deze Attractive-uitvoering laat daarom niks te wensen over en is zowel leverbaar voor de Hatchback als de Combi. Voor een meerprijs van ⬠1.340,- levert de Å koda-dealer een tegenprestatie van formaat, waaronder Bi-Xenon-verlichting, mistlampen met cornerfunctie, 16-inch âVegaâ lichtmetalen velgen, park distance control vóór en achter, navigatiesysteem Nexus, Maxi-Dot informatiescherm en een multifunctioneel stuur. Al met al een klantvoordeel van ⬠3.630,-. Combi-rijders krijgen er bovendien nog een zilverkleurige dakreling bij, waardoor het totale voordeel bij deze uitvoering oploopt tot ⬠3.820,-.

De Attractive-uitvoeringen van de Octavia en Superb zijn per direct leverbaar.