Politie Groningen

Maandag 17 september 2007

Provincie Groningen, 17-09-2007

Groningen: koperdieven op heterdaad betrapt

De politie kon zondagavond aan het Hoendiep in Groningen twee koperdieven aanhouden. De beide 30-jarige Stadjers waren door getuigen betrapt bij het wegnemen van koper vanaf een bedrijfsterrein. De gealarmeerde politie kon de mannen aanhouden. In hun auto lag een hoeveelheid koperdraad en een ijzerzaag. De mannen en de auto zijn meegenomen naar het bureau. De Stadjers zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: valse naam opgegeven

Een 41-jarige man uit Groningen is zondagnacht in de Oude Kijk in 't Jatstraat aangehouden. De man kreeg in eerste instantie een bekeuring, omdat hij zonder licht fietste. Toen bleek dat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Daarop is de man aangehouden. Bij controle bleek hij een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. Dat is in beslag genomen en vernietigd. Bovendien gaf de man een valse naam op. Dit was reden om de man in te sluiten. Plotseling wist de man zijn eigen naam toch weer. Hij bleek nog voor een andere zaak te kunnen worden aangehouden. Hierop is hij toch ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Scharmer: auto over de kop

Een 22-jarige automobilist uit Groningen is zondagavond met zijn auto over de kop geslagen. De man reed over de A7 bij Scharmer. Hij was door onbekende oorzaak met zijn auto in de linkerberm geraakt. Een stuurcorrectie zorgde ervoor dat hij in de rechterberm terecht kwam, waardoor de auto over de kop sloeg. De man kon het voertuig zelf uitkomen. Hij had alleen enkele schaafwonden opgelopen. De auto is afgesleept.

Stadskanaal: wheelie naast politieauto

De politie heeft zondagavond een 25-jarige motorrijder uit Stadskanaal aangehouden. De man reed over de Navolaan in Stadskanaal. Een politieauto reed in tegenovergestelde richting. Vlakbij de politieauto maakte de man een wheelie, waarbij het voorwiel van de grond kwam. Hierop is de man aan de kant gezet. De politie maakt proces-verbaal op voor het veroorzaken van gevaar op de weg.

Oude Pekela: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

Een 48-jarige automobilist uit Emmen moest zondagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Turfweg in Oude Pekela. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,6 promille alcohol. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Aangezien hij zijn rijbewijs niet bij zich had, werd zijn auto gestald op het politiebureau.

Bourtange: meisje gewond na rit op minibike

Bij een ongeval op de Piketlaan in Bourtange is zondagmorgen een 5-jarig meisje uit Vlagtwedde gewond geraakt. Het meisje reed achter een woning op een minibike en werd daarbij begeleid door haar vader. Toen zij het voertuig niet meer onder controle had, reed ze tegen een stilstaande vrachtwagen. Ze is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Rasquert: ongeval onder invloed

Een 35-jarige man uit Pieterburen is zondagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Andelsterweg in Rasquert. De man reed vermoedelijk op een onjuiste manier over een verkeersdrempel, waarbij zijn landbouwvoertuig kantelde. Hij raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en arm. Uit een blaastest bleek dat de man had gedronken. In zijn bloed werd een alcoholwaarde van ruim 1,1 promille geconstateerd.

Briltil: vrouw gewond na val

Een 85-jarige vrouw uit Leek is zondagmiddag gewond geraakt toen zij op de Brilweg in Briltil van de kade in het water viel. Ze kwam daarbij met haar hoofd op de railing van een boot terecht. Een 37-jarige man uit Zuidhorn wist de vrouw uit het water te halen. Zij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Middelstum: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

De politie heeft zondagmorgen het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Uithuizermeeden in beslag genomen. De man reed met een snelheid van 155 km/ uur over de N46 bij Middelstum. De maximum snelheid is daar 100 km/u. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 213, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1738, aantal overtredingen: 173, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Hoogezand, Abraham Kuijpersingel: aantal geregistreerde voertuigen: 490, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 860, aantal overtredingen: 286, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 742, aantal overtredingen: 171, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.