Gemeente Coevorden

Koninklijke onderscheiding voor Gradus Zwiers uit Steenwijksmoer

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden reikte op vrijdag 14 september 2007 een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) uit aan de heer Gerhardus Maria (Gradus) Zwiers uit Steenwijksmoer. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond plaats tijdens de jaarvergadering van de voetbalvereniging Protos om 21.00 uur in dorpshuis de Schalm, Hoofdweg 47 in Steenwijksmoer.

Gradus Zwiers - Lid in de Orde van Oranje-Nassau Gerhardus Maria (Gradus) Zwiers, geboren op 11 december 1952, wonende te Steenwijksmoer ontving de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de voetbalvereniging Protos.

De heer Zwiers heeft zich gedurende 31 jaar ingezet als penningmeester van de voetbalvereniging Protos te Steenwijksmoer. Zijn inzet beperkte zich niet tot de functie als lid van het dagelijks bestuur maar ook tijdens het alom bekende Protos Weering toernooi droeg hij zijn steentje bij.
Tevens heeft de heer Zwiers zich ingezet voor het kerkbestuur van de Parochie Sint Franciscus van Assissie, hij is voor de Parochie gedurende 9 jaar bestuurslid geweest.

De heer Zwiers nam tijdens de ledenvergadering van de voetbalvereniging Protos afscheid als bestuurslid.