Gemeente Hilversum

Vragen van de SP inz. wachtgeldregeling

17 september 2007
Geachte college,
Kort geleden is wethouder Meuwissen opgestapt. Zoals u weet respecteren wij dat besluit en vinden we het moedig dat de wethouder dat besluit heeft genomen. Ik hecht er aan duidelijk te maken dat onderstaande vragen niet zijn bedoeld om helderheid te krijgen over uitsluitend zijn specifieke situatie.
Het gaat mijn fractie uitdrukkelijk over het beleid en de financiële consequenties daarvan op dit terrein in zijn totale omvang. Het opstappen van deze wethouder heeft er bij mijn fractie echter wel toe geleid dat wij ons realiseerden dat het in Hilversum toch met enige regelmaat voorkomt dat wethouders tussentijds opstappen. De vraag hoe dat toch komt dringt zich natuurlijk op, maar daar zal ik u niet mee lastig vallen.

Al die wethouders die tussentijds opstappen of weggestuurd worden, maar ook de wethouders die na een raadsperiode niet meer terugkeren hebben op basis van de regels recht op wachtgeld voor een bepaalde periode. In de begroting van de gemeente is weliswaar enigszins terug te vinden hoeveel we totaal aan dit soort kosten uitgeven, maar mijn fractie heeft grote behoefte aan meer duidelijkheid over dit onderwerp. Niet alleen omdat daarmee duidelijk wordt welke langlopende verplichtingen we op dat terrein nog hebben, maar ook omdat daarmee duidelijk kan worden of een meer actief beleid om ex-wethouders aan een baan te helpen moreel en financieel wenselijk en aantrekkelijk is. En, ook niet onbelangrijk, om te kijken hoe individuele wethouders met deze materie omgaan.

Daarom zouden wij u, op basis van artikel 41 RvO, de volgende vragen willen stellen:


1 Kunt u mij een overzicht verschaffen van de wachtgeldverplichtingen die de gemeente heeft en/of had vanaf 2002?
In dat overzicht zou ik graag de volgende gegevens per wethouder terug zien:
a. Start wachtgeldregeling
b. Naam betreffende wethouder
c. Einddatum of verwachte einddatum van de verplichting d. Totaal van de bruto verplichting, uitgesplitst per jaar (vanaf 2002 tot eind van de verplichting)


2 Is er aan de wachtgeldregeling voor de ex-wethouders een sollicitatieplicht verbonden?
Zo ja, door wie wordt die verplichting gecontroleerd? Als die plicht er niet is, kunnen we die dan lokaal alsnog vaststellen?


3 Als er geen sollicitatieplicht is, worden ex-wethouders die van deze regeling gebruik maken dan op een andere manier aangesproken op hun morele verplichting om het gebruik van de regeling zo beperkt mogelijk te houden? Bijvoorbeeld in een exit-gesprek?


4. Neemt u, los van eventuele sollicitatieverplichtingen, maatregelen en/of voert u gesprekken met vertrekkende wethouders over mogelijkheden om het gebruik van de wachtgeldregeling te beperken? Meer concreet, spreekt u met hen bijvoorbeeld over de mogelijkheden van re-integratietrajecten die de gemeente kan aanbieden? Zo nee, waarom niet?


5 Kent u concrete voorbeelden van gevallen waarbij dankzij uw inspanningen ex-wethouders sneller dan verwacht een nieuwe baan hebben gevonden? Zo ja, welke wethouders zijn dat en welke inspanningen heeft u daarvoor gedaan? Zijn er wethouders die dankzij een re-integratietraject een andere baan hebben gevonden?


6 Moeten wethouders die neveninkomsten hebben (naast hun wachtgeld) dat aan u laten weten en/of wordt dat dan in mindering gebracht op hun wachtgeld?
Zo ja, geldt dat ook voor bijvoorbeeld inkomsten uit werkzaamheden als raadslid of andere activiteiten waar geen salaris maar wel een vergoeding tegenover staat? Zo nee, waarom niet?

In afwachting van uw reactie,
Namens de SP Hilversum
John van Otterloo, fractievoorzitter