Veilig Amsterdam


Denk mee over veiligheid

Veiligheidsindex Amsterdam-Centrum


* Stadsdeel Amsterdam-Centrum

Kijk ook bij


* Website stadsdeel Amsterdam-Centrum

17 september 2007

Het Actieprogramma Wijkveiligheid is bedoeld om de bewoners en bedrijven te betrekken bij het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Ieder jaar stelt het dagelijks bestuur van het stadsdeel een Actieprogramma Wijkveiligheid voor het komende jaar op. Woont u in de binnenstad en heeft u suggesties voor verbetering van de veiligheid in de wijk? Het stadsdeel hoort ze graag van u!

Actieprogramma wijkveiligheid 2008
Het Actieprogramma Wijkveiligheid komt voort uit een convenant met de grote steden. Het jaarlijkse Actieprogramma is een overzicht van maatregelen die worden genomen om de veiligheid en leefbaarheid in de diverse wijken van de binnenstad te verbeteren. Voor het uitvoeren van deze maatregelen is ook geld beschikbaar, voor het jaar 2008 bedraagt het budget ⬠100.000. De acties worden niet alleen uitgevoerd en betaald door het stadsdeel maar ook door andere organisaties zoals Politie, GGD, welzijnsinstellingen, woningbouw-verenigingen enzovoorts. Om te weten welke maatregelen nodig zijn wordt ook aan bewoners gevraagd wat zij nodig vinden om de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren.

Wanneer reageren?
Als u ideeën of opmerkingen heeft over hoe de leefbaarheid kan worden verbeterd in uw eigen wijk of een andere wijk in de binnenstad. Bijvoorbeeld als er sprake is van straatoverlast, criminaliteit, overlast door drugsgebruik. Maar ook zaken als straatverlichting, het schoonhouden van de openbare ruimte en toezicht bij speeltuinen zijn belangrijk voor de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt.

Wat doet het stadsdeel met uw reactie?
Bewoners kunnen hun problemen en gewenste oplossingen inbrengen bij het stadsdeel. Deze worden tesamen met de reacties uit diverse buurtoverleggen verwerkt door het team Veiligheid van het Stadsdeel tot een nieuw Actieprogramma 2008. U kunt reageren tot 30 september 2007.

Meer informatie
Contactpersoon wijkveiligheid voor het stadsdeel is mw. R. van Mierlo, telefoon 14020, of e-mail
Meer informatie over wijkveiligheid en het veiligheidsbeleid kunt u vinden op de website van stadsdeel Amsterdam-Centrum via de rubriekspagina Veiligheid