Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 17-09-2007

Bouwterrein

NIEUWEGEIN Op zondagavond 16 september werd een man aangehouden voor (poging tot) diefstal van een bouwterrein.

Rond 23.40 uur kreeg de politie de melding dat bij een bouwterrein aan de Hollandhaven twee fietsen waren aangetroffen, met in één van de fietstassen een rugzak met persoonlijke spullen. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad twee fietsen aan. Bij het naastliggende bouwterrein was het hekwerk kennelijk opengemaakt.

Bij een zoekactie op het bouwterrein werd een 32-jarige Nieuwegeiner aangetroffen. Hij werd aangehouden. De spullen die in de fietstas zaten, waren het eigendom van de aangehouden verdachte. De verdachte kon geen verklaring geven voor de aanwezigheid van de tweede fiets. Bij nader onderzoek werd geen tweede verdachte aangetroffen. Wel vonden zij op het bouwterrein inbrekersgereedschap, waarmee kennelijk het hek open was gemaakt. De verdachte en de twee fietsen zijn naar het politiebureau overgebracht. De verdachte is ingesloten. Met de uitvoerder zal contact worden opgenomen of er iets van het bouwterrein is gestolen.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op zondagavond 16 september een snelheidscontrole op de Noord IJsseldijk gehouden. Zes automobilisten negeerden de maximumsnelheid van 60 km/u. Zij werden ter plaatse bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 88 km/u.

Walnoten

NIEUWEGEIN Op zondagmiddag 16 september werd een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein mishandeld.

Rond 16.00 uur was de jongeman op de Diepenbrocklaan walnoten aan het rapen. Op dezelfde plek was een licht getinte man van 40 45 jaar met zijn zoontje van ongeveer 5 jaar eveneens walnoten aan het zoeken. Toen de man meerdere malen een stok de boom ingooide, zei de 18-jarige Nieuwegeiner daar wat van, omdat naar zijn idee de boom daardoor werd beschadigd.

De man werd daarop kwaad, viel de Nieuwegeiner aan, waarbij hij hem in het gezicht sloeg en terwijl hij op de grond lag tegen zijn rug schopte. Het kleine jochie riep dat zijn vader moest stoppen, waarna het slachtoffer op kon staan. De verdachte en zijn zoontje stapten ieder op een fiets(je) en reden weg.

Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht en op zijn rug en borst op. Hij deed aangifte van de mishandeling. Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Laatst gewijzigd 17-09-2007 10:35 | © Politie Utrecht