Persberichten Stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 17-09-2007

Man aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT Een 42-jarige man uit Meppel is zondag 16 september omstreeks 19.10 uur aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal/verduistering van een personenauto.

Politiemensen spraken hem aan op de Europalaan omdat hij met de auto was gestopt op een verboden plaats. Bij controle bleek dat de personenauto als gestolen stond gesignaleerd op verzoek van de politie Drenthe. De man werd overgebracht naar het politiebureau in afwachting van vervoer naar Drenthe. De personenauto werd in beslag genomen.

Aangehouden voor diefstal fiets

UTRECHT De politie heeft op zondag 16 september omstreeks 18.30 uur een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. De jongen wordt verdacht van diefstal van een fiets.

De eigenaresse van de fiets zag de jongen met haar fiets over de Vleutenseweg fietsen en seinde de politie in. Die wist de jongen op de Vleutenseweg aan te houden. De fiets werd ter plaatse teruggegeven aan de eigenaresse. De jongen is meegenomen naar het bureau.

Na onderzoek en het opnemen van een verklaring werd hij in vrijheid gesteld. Daarna werd hij opgehaald door een familielid. Het opgemaakte dossier zal via Bureau HALT verder afgehandeld worden.

Politie onderzoekt herkomst gestolen scooter

UTRECHT Op zondag 16 september omstreeks 11.45 uur kreeg de politie de melding te gaan naar de Willem Dreeslaan in verband met een verdachte situatie bij een woning.

De politiemensen zien, als zij ter plaatse komen in de achtertuin van de woning een motorscooter staan en dat een man wegrende. De politie zette lopend de achtervolging in, maar kon de man niet meer achterhalen. Na onderzoek bleek dat de scooter was gestolen. Deze werd in beslag genomen en veilig gesteld voor nader (sporen)onderzoek.

Betrapt op rijden onder invloed

UTRECHT Een 19-jarige bromfietser uit Arnhem is zondag 16 september omstreeks 05.10 uur betrapt op het rijden onder invloed. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 440 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd. Bovendien bleek dat de bromfiets niet was verzekerd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Laatst gewijzigd 17-09-2007 10:39 | © Politie Utrecht