Gemeente Coevorden

Stichting Coevorden 2010 ontvangt hoog bezoek uit Canada

Op uitnodiging van de Stichting Coevorden 2010 bracht vrijdag 14 september de Consul-generaal van de Nederlandse Ambassade te Vancouver, de heer Driesser, samen met zijn vrouw een werkbezoek aan Coevorden.

De Stichting Coevorden 2010 zal zich tot en met de Olympische Winterspelen in Vancouver breed manifesteren met aansprekende evenementen voor alle inwoners (jong en oud) van de gemeente Coevorden op het gebied van sport, cultuur en economie.

De heer Driesser werd in het Coevorder kasteel ontvangen het bestuur van de Stichting Coevorden 2010 en de wethouder van de gemeente Coevorden. Vervolgens werd de huidige stand van zaken omtrent de plannen van de stichting besproken maar ook de ontwikkelingen in de stad Coevorden. Na een wandeling door de binnenstad en een bezoek aan het infocentrum over het centrumplan en het nieuwe gemeentehuis was er een korte lunch in het kasteel.

De brede interesse van de heer Driesser was bekend bij de stichting Coevorden 2010 en dus werd het programma vervolgd met een bezoek aan het Europark en de Euroterminal. De heer Oortman namens de gemeente Coevorden en de heer Koop namens de Euroterminal begeleidden de gasten naar de huidige terminal om aansluitend de nieuwe terminal te bewonderen. Deze zal begin oktober operationeel zijn.

Tijdens een korte stop bij de Coevorder molen "de Arend" lieten de heer Driesser en zijn vrouw zich voorlichten over de historie en de werking van de molen door de aanwezige vrijwillige molenaar, de heer Duste. Door een bezoek te brengen aan de prachtige beeldentuin van de Dehullu in Gees benadrukte de stichting ook de culturele inslag van hun project. Onder deskundige begeleiding werden de diverse tuinen bezocht en werd er uitleg gegeven bij de getoonde kunstobjecten.

Tijdens het diner in Châteauxhotel de Havixhorst nabij De Wijk werd, in bijzijn van de Coevorder burgemeester Bouwmeester, door de heer Driesser aangegeven dat hij zeer positief verrast was over de kansen binnen de gemeente Coevorden. De mogelijkheden die Coevorden heeft voor op- en overslag en de beschikbare ruimte voor bedrijven op het Europark bieden volop kansen, aldus Driesser. Specifiek werd de houtindustrie genoemd aangezien dat voor Vancouver een zeer belangrijke handeldivisie is.

De ambitie van de stichting om de gemeente te promoten in aanloop naar en tijdens de Spelen in Vancouver is volgens hem dan ook een prachtig initiatief wat de nodige aandacht en steun verdient. De historische band tussen Coevorden en Vancouver leeft in Vancouver enorm en zal ook zeker bijdragen aan het slagen van het dit project. Uit handen van de voorzitter, de heer Vellema, ontving de heer Driesser als eerste de kleurrijke informatiemap van de stichting.