Gemeente Hengelo

Originele ideeën in de Beflo Es

Op 7 september was de Baanbrekerkaravaan op het Berfloplein aanwezig om aandacht te vragen voor de landelijke ideeënwedstrijd. Met een opvallende promotiebus trokken ze de wijk in.

De Baanbrekerprijs heeft als doel om buurtbewoners te motiveren om aan de slag te gaan en iets te betekenen voor hun buurt. Met als einddoel om er zelf een baan aan over te houden. De promotiebus gaat naar verschillende plaatsen in Nederland en op elke locatie winnen de drie beste ideeën 100 euro. De winnaars gaan ook door naar de landelijke finale, met de uitvoering van het beste idee als hoofdprijs.

In de Berflo Es waren er tien mensen met hun idee op de wedstrijd afgekomen. De wedstrijd werd opgeleukt door een aantal jongeren van Attention On Tour. Zij spoorden de buurtbewoners aan om met hun idee naar de promotiebus te komen. De ideeën liepen uiteen van een Surinaamse toko met catering tot een modelbouwwinkel en van een woon-werk-zorg pand tot een schoonheidsspecialiste. De juryleden, waaronder wethouder Bert Otten, kozen de modelbouw winkel, het woon-werk-zorg pand en de Surinaamse toko met cateringservice als winnaar.

Eén van de deelnemers presenteert haar idee.

De juryleden, waaronder wethouder Bert Otten, hebben de moeilijke taak

de drie beste ideeën te kiezen.