Datum: 17 september 2007


---
Hillegom Aanhouding na mishandeling De politie heeft zondag 16 september rond 22.20 uur aan de Meerlaan een 36 jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden. De politie onderzoekt een aangifte tegen hem die werd gedaan door een 23 jarige man uit Hillegom. Deze zou zonder reden in het café een vuistslag van hem in het gezicht hebben gekregen. De verdachte werd daarop portiers buiten gezet. Toen de Hillegommer buiten kwam kreeg hij wederom een klap van de verdachte. De verdachte is voor het onderzoek nog ingesloten.

Hillegom Inbraak in woning De politie onderzoekt een woninginbraak. Op vrijdagmiddag 14 september werd er ingebroken in een woning aan de Pastoorslaan. Het bovenlicht van de voordeur was opengebroken waarna de woning was doorzocht op de aanwezigheid van waardevolle spullen. Uit de woning werden onder andere een LCD- televisie en een Playstation weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. De politie zet het onderzoek voort.

Hillegom Paard met wagen op hol geslagen Tijdens de najaarsfeesten in Hillegom is tijdens een evenement een paard met wagen op hol geslagen. Op zondagmiddag 16 september kreeg de politie de melding dat er een paard met wagen op hol was geslagen op de Hoofdstraat en dat daarbij slachtoffers waren gevallen. De ambulance en de politie gingen direct ter plaatse. Twee slachtoffers werden onderzocht door het ambulancepersoneel. De toestand van een van hen, een 74 jarige man uit Hillegom, werd steeds slechter waarop het medisch personeel besloot hem direct naar het ziekenhuis te brengen. Hij is de nacht ter observatie gehouden. Het andere slachtoffer was een 13 jarig meisje uit Beinsdorp. Haar letsel is onbekend.

Oegstgeest Inbraak in woning In een woning aan de Kempenaerstraat is in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september ingebroken. Via de achterzijde van de woning wisten de inbreker(s) een raam open te wrikken om toegang te krijgen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft een 35 jarige man uit Zoetermeer aangehouden, omdat hij twee mannen heeft mishandeld. De mishandeling vond plaats op zondag 16 september, rond 23.20 uur, op de Korevaarstraat. Een 25 jarige man uit Haarlem en een 26 jarige man uit Diemen liepen over de Korevaarstraat en zagen een man ruzie maken met zijn vriendin. Ze liepen langs het koppel, waarop zij hen aanspraken dat zij geen ruzie moesten maken. De man reageerde hierop agressief en sloeg de 25 jarige op het hoofd. Zijn vriend sprak de man aan op zijn gedrag waarop de man hem door een winkelruit heen duwde. De 26 jarige man raakte hierdoor gewond. Met de hulp van omstanders kon er een einde aan de mishandeling worden gemaakt en kon de politie worden gebeld. De politie heeft de verdachte man uit Zoetermeer aangehouden en ingesloten. De politie van Leiden Centrum vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Leiden Aanhouding na aanrijding De politie heeft op zondag 16 september, rond 15.50 uur, een 37 jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een 44 jarige Leidenaar meerdere keren had geslagen en geschopt. De verdachte was hiertoe gekomen, nadat zijn dochter van 9 jaar ten val was gekomen. Vader en dochter fietsten over de Blauwpoortsbrug linksaf de Turfmarkt op. Op de kruising had zij vermoedelijk de auto te laat gezien en had zij niet meer kunnen remmen waardoor zij tegen de auto aan kwam en viel. De vader kwam terug fietsen en sloeg de automobilist direct in het gezicht en schopte hem. De politie werd gebeld waarop de verdachte kon worden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Insluiping, digitale videocamera en laptop weg De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal. Op zondag 16 september, tussen 13.00 en 14.00 uur is een dief een woning aan de Van Oldenbarneveltstraat ingeslopen en heeft een laptop en een digitale videocamera weggenomen. De achterdeur van de woning stond open vanwege het mooie weer. De bewoners waren thuis maar hadden geen zicht op de afgesloten deur. Toen zij weer beneden kwamen merkten zij de diefstal op.

Voorkom insluipingen De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. In de zomer merkt de politie een toename van insluipingen omdat ramen en deuren open kunnen staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

Leiden Inbraak in woning In een woning aan de Lammermarkt is op nog onbekende wijze ingebroken. Mogelijk is de voordeur geflipperd of gehengeld. De inbraak vond plaats op klaarlichte dag op zondag 16 september. Uit de woning is een donkergroene Sparte Athena weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan.

Draai de deur op het nachtslot 's Nachts, wanneer je gaat slapen, draai je de deur met de sleutel op het nachtslot. De sleutel haal je vervolgens uit de deur en legt deze op een plek waar niemand de sleutel kan zien. Op deze manier voorkom je dat inbrekers binnen kunnen komen door te 'flipperen' of te 'hengelen'.

'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Alphen aan den Rijn Onderzoek naar mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling op de Hooftstraat op zaterdag 15 september. Een groepje jongeren fietste tussen 00.45 en 01.30 uur over de Hooftstraat in de richting van het centrum toen een onbekende donkergekleurde jongen met hen opfietste. Deze zou ruzie gezocht hebben met een jongen uit de groep en later opzettelijk tegen een meisje uit dezelfde groep aan zijn gefietst waardoor ze viel. Een 20 jarige Alphenaar kreeg het hierdoor aan de stok met de onbekende jongen. Een vechtpartij ontstond waarbij de Alphenaar met een voorwerp werd geslagen. De onbekende jongen is korte tijd later er plotseling vandoor gegaan. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Auto weg na woninginbraak Bij een inbraak in een woning aan de Gruttostraat op zaterdagmiddag 15 september werd de auto van de bewoners gestolen. Nadat de gehele woning was doorzocht vond men de reserve sleutels. De auto die geparkeerd stond op de hoek Rhenanialaan/ Reigerstraat werd vervolgens weggenomen. Naast de auto, een donkerblauwe Daihatsu Cuore, missen de bewoners ook enkele horloges en geld. Door een raam aan de achterzijde open te breken kwam men de woning binnen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Bergambacht Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 15 september een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N210. Er werd met behulp van een radarauto van 09.30 tot 15.00 uur gemeten. Van de 3.204 passerende voertuigen werden er 170 geflitst omdat zij de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km/h. overschreden. Enkele snelheden die werden gemeten waren 120, 121, 128 en een uitschieter met 145 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten.

Bodegraven Inbraak in benzinestation De politie doet onderzoek naar de inbraak in een benzinestation aan de Broekveldselaan. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september werd uit het station geld en meerdere sloffen sigaretten gestolen. De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft een sporenonderzoek gedaan. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Aanhouding voor mishandeling De politie heeft zondag 16 september rond 21..15 uur een 25 jarige man uit Gouda aangehouden voor het mishandelen van zijn 30 jarige vriendin. Hij sloeg haar in het gezicht en trok haar aan haar haren. De vrouw wilde geen aangifte doen omdat ze anders bang was voor eventuele represailles als haar vriend weer vrij zou komen. De politie heeft vervolgens ambtshalve, conform het protocol huiselijk geweld, een onderzoek ingesteld en de man daarvoor ingesloten. Hij bleek ook nog eens voor 604,13 euro aan boetes te moeten betalen.

Gouda Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Wipmolenerf en aan de Jan Dommeringlaan. Beide inbraken vonden plaats tussen zaterdagmiddag 15 en zondagmorgen 16 september. Uit de woning aan de Jan Dommeringlaan is vermoedelijk niets gestolen. Uit de andere woning werden sieraden, een computerspel, een portemonnee en een flatscreen voor een computer gestolen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Motorrijder rijdt van dijk Een 24 jarige motorrijder uit Krimpen aan den IJssel verloor zaterdag 15 september rond 16.00 uur op de Groenendijk de controle over zijn motor, raakte van de weg en kwam onderaan de dijk terecht. Met klachten over zijn rug en sleutelbeen is de man overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda

Ouderkerk aan den IJssel Aanhouding vechtersbaas bij buurtfeest De politie heeft zaterdag 15 september rond 02.15 uur aan de Lageweg een 21 jarige man uit Berkenwoude aangehouden. De politie hield de man aan omdat deze bij een buurtfeest uit was op ruzie. Hij was vervelend, luidruchtig en op het moment dat hij uit wilde halen naar iemand, greep de politie in. Hij kreeg een proces-verbaal.

Zevenhoven Voetganger aangereden Een 73 jarige vrouw uit Zevenhoven heeft zaterdagmorgen 15 september een hoofdwond opgelopen nadat ze was aangereden door een 44 jarige automobilist uit haar woonplaats. De bestuurder reed achteruit vanaf een parkeerplaats op de Jacob van den Damstraat. Hij zag daarbij de vrouw over het hoofd en reed tegen haar aan. De vrouw kwam ten val en werd met een hoofdwond overgebracht naar het LUMC.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --