Arriva


17 september 2007.

Beste Eurospotters bekend gemaakt

SPOT DE EURO-actie groot succes

Met ruim 4.000 reacties en honderden gespotte Eurocodes, kan de SPOT DE EURO-actie bestempeld worden als een groot succes. In Zuidoost Friesland wist Erwin Wessels uit Drachten maar liefst 163 Eurocodes te spotten. Maarten Bezemer uit Papendrecht is met 134 gespotte codes de beste Eurospotter van het DAV-gebied. Beide winnaars zijn blij gemaakt met een iPod t.w.v. 269,-.

Om het succes van het Eurokaartje te vieren, organiseerde Arriva deze zomer acht weken lang het Spot de Euro-spel. In bussen, bushokjes en op busstations in Zuidoost Friesland en het DAV-gebied werden de speciale Eurocodes verstopt. Eurospotters konden op de speciale SPOT DE EURO-website de gespotte Eurocodes doorgeven. Wekelijks beloonde de jury de inzender van de meest creatieve foto met een mp3-speler.

In 2005 is in Friesland het Eurokaartje geĂŻntroduceerd. Inmiddels wordt in ieder concessiegebied gebruik gemaakt van het succesvolle kaartje (of een variant daarop), dat geldig is in de bus. Arriva biedt reizigers op deze manier een voordelig tarief en reisgemak.

Reacties van de winnaars
Erwin Wessels: "Ik deed vanaf dag 1 al mee en ik begon meteen al met 17 Eurocodes. Ik vind dit soort acties leuker dan bijvoorbeeld een loterij, omdat je hier ook echt iets voor moet doen." Erwin reisde zelfs af naar Dordrecht om Euros te spotten. De laatste week werd hij bijna ingehaald, met 1 Eurocode verschil heeft hij de titel van Beste Eurospotter weten te bemachtigen. Bij de buschauffeurs was Erwin al aardig bekend: "Sommigen zagen dat ik een bus in wilde stappen waar geen Eurocodes in verstopt waren en wezen de bussen aan waar ik wel Eurocodes zou vinden", vertelt Erwin trots.
Maarten Bezemer: "Ik kwam telkens die stickers met Eurocodes tegen, en met zon leuke prijs in het vooruitzicht dacht ik, ik ga eens kijken wat die actie inhoudt." Zo begon Maarten zijn zoektocht naar de Eurocodes, die hij vooral in bussen spotte. "Maar ook op bushaltes kwam ik ze regelmatig tegen hoor! Dus toen ben ik ze gaan verzamelen en na een paar weken kwam ik zelfs in de top 5 terecht."