Politie Haaglanden

persberichten 17 september

Haaglanden, 17-09-2007

Dure gordel
Den Haag - Agenten hielden zondagmiddag 16 september op de Stationsweg een autogordelcontrole. Omstreeks 16.30 uur controleerden zij een 20-jarige Hagenaar die geen autogordel droeg. Tijdens de controle bleek de man meerdere keren gesignaleerd te staan voor een totaalbedrag van ruim 500 euro. Nadat de man aan het politiebureau zijn boetes betaalde, mocht hij weer naar huis.

Taxichauffeur geslagen
Den Haag - Een ruzie tussen een taxichauffeur en een klant is zondagavond 16 september omstreeks 20.45 uur geeïndigd in een aanhouding en een aangifte van mishandeling. De taxichauffeur, een 37-jarige Hagenaar, stond voor een woning in de Assendelftstraat te wachten op een 39-jarige Hagenaar die om een taxi gevraagd had. Toen de chauffeur 10 minuten had gewacht, kwam de klant naar buiten, gaf de taxichauffeur 30 cent en wilde weer naar binnen gaan. De taxichauffeur was het hier niet mee eens, waarop de klant hem een vuistslag gaf. Daarna vielen er over en weer klappen. De ter plaatse geroepen agenten hielden de 39-jarige man aan. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.

Diefstal uit auto
Den Haag - Een 27-jarige Hagenaar die verklaarde tassen uit de auto van zijn vriend te laden, is op maandag 17 september rond 2.10 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit auto. De politie kreeg een melding dat er een man in de Withuysstraat bezig was met een autokraak. De politie trof de Hagenaar ter plaatse aan en hij voldeed volledig aan het signalement. Toen de verdachte gefouilleerd werd, kwamen er twee schroevendraaiers, een valmes, een lifehammer, een mobiele telefoon en een autoradio naar voren. De politie stelt nader onderzoek in naar de verdachte.

75-jarige voetgangster ernstig gewond
Den Haag - Een 75-jarige voetgangster uit Someren werd zondagavond rond 19.00 uur geschept door een 35-jarige automobilist uit Den Haag. De bestuurder reed over de Laan van Meerdervoort en zag de vrouw over het hoofd die op het zebrapad liep bij de Conradkade. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Gestolen brommer terug naar eigenaar
Den Haag - Surveillerende agenten zagen zondagmiddag rond 13.00 uur over de Houtrustweg een bromfietser rijden zonder helm en zij besloten de bestuurder te controleren. Bij navraag bleek dat de bromfiets geregistreerd stond als gestolen. De 16-jarige verdachte werd aangehouden en verhoord over de diefstal van de brommer. Hij ontkende de brommer te hebben gestolen, maar gekocht te hebben van een kennis. De rechtmatige eigenaar is op de hoogte gebracht dat de brommer binnenkort kan worden afgehaald.

Gestolen invalidenkaart
Den Haag - Parkeerbeheerders van de gemeente belden zondagmiddag rond 16.00 uur de politie, omdat in een auto in de Utrechtsestraat een invalidenparkeerkaart lag die vermoedelijk gestolen was. Met een van de cijfers op de kaart was 'geknoeid'. De politie nam voor verder onderzoek het voertuig in beslag. Korte tijd later meldde de eigenaar van de auto zich, omdat de 44-jarige eigenaar dacht dat zijn wagen was gestolen. Direct werd de Leidenaar aangehouden voor het in bezit hebben van een gestolen invalidenkaart.

Politie zoekt getuigen beroving tas
Den Haag - Een 71-jarige vrouw uit Den Haag werd zondag rond 17.30 uur bij de tramhalte bij de Scheveningseweg beroofd van haar tas. Een onbekende man probeerde de tas uit haar handen te gristen. Toen de vrouw niet snel genoeg haar tas losliet, sloeg de verdachte het slachtoffer diverse malen met haar hoofd tegen het glas van de abri. De vrouw kon niet anders dan haar tas loslaten en de verdachte ging er vandoor in onbekende richting. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over dit incident. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau Scheveningen via 0900-8844. Het signalement is: blanke man, rond de 30 jaar, kort donkerblond haar, verzorgd uiterlijk en hij droeg een langere donkere jas met opvallend grote capuchon.

Gewonden na valpartij met fietsen
Schipluiden - Een groep van vijf wielrijders raakte zondag 16 september omstreeks 12.00 uur gewond bij een massale valpartij. De groep fietste over de Gaagweg in de richting van Schipluiden. Zeven fietsers kwamen tenval toen een van hen met zijn voorwiel het achterwiel van de voor hem rijdende fietser raakte. Twee kwamen er vanaf met schaafwonden. De GGD vervoerde drie personen met diverse verwondingen naar een ziekenhuis.

Bejaarde man slachtoffer babbeltruc
Delft - Een 89-jarige inwoner uit Delft werd zondag 16 september om 16.00 uur het slachtoffer van een babbeltruc. Een man belde aan bij de woning van de man aan de Amalia van Solmslaan. Hij vertelde de man dat hij hem nog kende van vroeger. De oudere man kon zich de man niet herinneren, maar liet hem wel binnen. Nadat de bewoner koffie voor zijn gast had gezet, vertelde de man dat hij vergeten was om zijn fiets op slot te zetten en liep even naar buiten. De man kwam hierna niet meer terug waarna de Delftenaar ontdekte dat een groot geldbedrag uit zijn woning was verdwenen.

Man gewond bij steekincident
Delft - Een 51-jarige Delftenaar raakte zondag 16 september gewond bij een steekincident aan de Van Schuijlenburchstraat. De man werd door een manspersoon aangesproken die hem onverwacht met een scherp voorwerp zijn gezicht verwondde. Hierna rende de verdachte weg. De politie onderzoekt het incident. De GGD hielp de ter plaatse de man aan zijn letsel.

Jongeren mishandelen leeftijdsgenoot
Zoetermeer - Twee jongeren (15) mishandelden zondag 16 september om 22.00 uur een 15-jarige Hagenaar. Het slachtoffer stond op de Markt en werd kennelijk zonder enige aanleiding door de twee jongens geslagen. Twee surveillerende politieagenten hielden direct het tweetal aan.