Gemeente Teylingen


1ste rapport uit

Rekenkamercommissie Teylingen brengt 1ste rapport uit

17 september 2007

PERSBERICHT 14 september 2007 - De Rekenkamercommissie Teylingen heeft haar 1ste rapport opgesteld. De voorzitter van de Rekenkamercommissie Teylingen, de heer Cor Visser, overhandigt deze op 27 september aanstaande aan de voorzitter van de raad, burgemeester Sander Schelberg. Dit gebeurt voorafgaande aan de raadsvergadering om 19.00 uur.

Waar gaat het rapport over?

Het rapport beantwoordt de vraag: "Is de totstandkoming van gemeentelijke gebouwen in de voormalige gemeenten Warmond, Sassenheim en Voorhout doeltreffend en doelmatig geweest?"

Er is onderzoek gedaan naar de totstandkoming van:
* sportzaal `De Schans' in Voorhout;

* sociaal-cultureel centrum `'t Onderdak' in Sassenheim;
* sociaal-cultureel centrum `Het Trefpunt' in Warmond;
* de brandweerkazerne in Warmond.

Bij het onderzoek is aandacht besteed aan het door de gemeenteraad gestelde beleidskader. Ook de wijze waarop de besluitvorming tot stand is gekomen en hoe de sturing en de beheersing van het proces heeft plaatsgevonden zijn bekeken. Ten slotte beantwoordt het rapport de vraag welke verbeteringen er voor de toekomst mogelijk zijn.

De Rekenkamercommissie komt tot een tiental algemene conclusies en een zevental algemene aanbevelingen. Deze worden bekend gemaakt bij de presentatie.

Wanneer is de presentatie?

Het rapport wordt op 27 september aanstaande om 19.00 uur aan de pers gepresenteerd en is vanaf dat moment voor iedereen openbaar en in te zien op de website (www.teylingen.nl). De behandeling van het rapport vindt plaats in de commissie Bestuur, Financiën en Toerisme van 18 oktober en in de raad van 1 november 2007.

Iedereen is welkom bij zowel de persbijeenkomst als de commissie- en raadsvergadering. Tijdens de vergaderingen kunt u inspreken over de inhoud van het rapport.

Nieuw onderzoek

De Rekenkamercommissie is inmiddels begonnen aan een nieuw onderzoek naar de effecten van genomen besluiten op het onderhoud en de verkeersveiligheid van de Rijnsburgerweg. Een burger heeft voorgesteld dit onderwerp te onderzoeken.

Ook een onderwerp aandragen?

Voor 2008 kan iedere inwoner onderwerpen voorstellen. Dit kan nog tot 15 oktober. Elk onderwerp van het gemeentelijk beleid is geschikt voor onderzoek.

De Rekenkamercommissie onderzoekt alleen geheel afgeronde gemeentelijke aangelegenheden.

Heeft u een voorstel voor een Rekenkameronderzoek, dien dit dan in voor 15 oktober 2007 bij de secretaris van de Rekenkamercommissie, Herman Hoeijmans, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout of per mail: h.hoeijmans@teylingen.nl. Bel voor meer informatie 0252 - 783 591. Wilt u meer weten? Kijk dan onder gemeentebestuur.

Wat is de Rekenkamercommissie?

De Rekenkamercommissie is dit voorjaar gestart met het eerste onderzoek. De belangrijkste taak van de Rekenkamercommissie is het doen van onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het gevoerde beleid. Van belang daarbij zijn de vragen: Hebben we bereikt wat we wilden bereiken? Hebben we gedaan wat we moesten doen? Heeft het gekost wat het mocht kosten? Wat zijn de lessen die we geleerd hebben voor de toekomst? De openbare rapporten van de Rekenkamercommissie leveren een belangrijke bijdrage aan de controlerende functie van de gemeenteraad.

De Rekenkamercommissie bestaat uit een extern voorzitter, Cor Visser en uit de raadsleden John van Dijk, Gerard van der Lubbe, Kees van Velzen en Albert Vink. De commissie wordt vanuit de griffie ondersteund door Herman Hoeijmans.