Gemeente Bussum

Werkzaamheden aan de Hollandse brug

Rijkswaterstaat voert tot en met juni 2008 werkzaamheden uit ter versterking en verbreding van de Hollandse Brug over het Gooimeer (A6).

Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat de brug uit de jaren `60 door toenemende verkeersintensiteit en zwaarder vrachtvervoer, niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. In april is de brug daarom voor al het vrachtverkeer afgesloten. Door deze maatregel kan het overige verkeer de brug veilig blijven gebruiken. De brug wordt nu in beide richtingen versterkt en verbreed om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Het verbreden en versterken wordt gelijktijdig uitgevoerd, zodat het wegverkeer maar eenmaal overlast heeft van de wegwerkzaamheden.

Wat betekent dit voor het verkeer?

Tijdens de werkzaamheden zijn in beide richtingen alleen versmalde rijstroken beschikbaar en geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Vanaf zaterdag 15 september wordt de parallelweg van de Hollandse Brug voor alle verkeer afgesloten. Het verbod voor vrachtverkeer blijft tot en met juni 2008 van kracht, tenzij mocht blijken dat de brug eerder toegankelijk kan worden gemaakt.

Alternatief vervoer

Rijkswaterstaat zet een aantal verkeers- en mobiliteitsmaatregelen in om de extra verkeersoverlast zoveel mogelijk te beperken en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen.

`A6 Bereikbaar pas' en `FileMijden A6'

De autoforensen die na een kentekenonderzoek hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een gratis filealternatief,

hebben inmiddels een persoonlijk reisadvies gekregen met daarbij het aanbod zes maanden gebruik te maken van de kosteloze `A6 bereikbaar pas' of `FileMijden A6'. Deze voorzieningen gaan in op maandag 17 september. Forensen die een verzoek tot invullen van het onderzoek hebben ontvangen, maar hiertoe niet zijn overgegaan, worden in de gelegenheid gesteld dit alsnog te doen. Er kan op werkdagen contact worden opgenomen met de Helpdesk bij Verkeer.advies via 020-715 40 26. Meer informatie is te vinden op www.A6bereikbaar.nl of www.filemijdenA6.nl.

Pont

Vanaf zaterdag 15 september zet Rijkswaterstaat met het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam een pont in parallel aan de Hollandse Brug. De veerpont zal naar verwachting drie à vier keer per uur varen tussen 06.00 uur en 22.00 uur. De route naar de pont wordt met borden aangegeven.

Vrachtverkeer: het vrachtverkeer kan gebruik maken van de pont, als alternatief voor het omrijden via de A1 en de A27. De pont is toegankelijk voor vrachtwagens tot 12 meter. Vervoer van gevaarlijke stoffen is niet toegestaan. De vertraging is ongeveer 10 minuten ten opzichte van de normale situatie. Vanaf de A6 zal met tekstkarren worden aangegeven wat de verwachte reistijden zijn via de pont of via de omleidingsroute. Actuele informatie over reistijden kan tevens worden opgevraagd via 036-711 60 00.

Voetgangers, (brom)fietsers en landbouwverkeer: de pont is tevens te gebruiken door voetgangers, (brom)fietsers en landbouwverkeer. Gebruikt u de parallelweg tussen 22.00 en 06.00 uur en heeft u geen andere reismogelijkheid, neem dan contact op met Rijkswaterstaat via 0800-8002 (gratis). Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat die zorgt dat verkeer en water op de nationale netwerken kunnen stromen en die werkt aan droge voeten en voldoende schoon water. www.rijkswaterstaat.nl Nederland moet door.

Informatie: www.vananaarbeter.nl - Teletekst - RADIO - Telefoon 0800-8002 (gratis)