Politie zet politiehond en paard in bij vechtpartij

Helmond, 17-09-2007 o Bij een vechtpartij op de Zuid Koninginnewal, maandag even na middernacht, heeft de politie een 30-jarige Helmonder aangehouden. De man was betrokken bij de vechtpartij die in een horecagelegenheid begon.

De man werd buiten de zaak door de politie aangehouden. Daarbij verzette hij zich. Een politieman raakte daarbij licht gewond.

Dreigende situatie
Verschillende omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en er ontstond een dreigende situatie. Vier personen, een 20-jarige vrouw uit Deurne, twee 33-jarige mannen uit Helmond en een 32-jarige man uit Helmond, wilden zich na vordering door de politie niet verwijderen. Zij werden aangehouden.

Inzet politiehond en paard
Een 21-jarige Helmonder gooide een bierfles tegen een politiepaard. Hij werd ook aangehouden. De 30- en 21-jarige Helmonders zijn ingesloten. De andere aangehouden verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de bedreigende situatie heeft de politie een politiehond ingezet. Twee personen werden gebeten. Hun verwondingen zijn in het ziekenhuis behandeld.