Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 17 september

* INBRAAK IN WONING; GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - Een 59-jarige Rotterdamse is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van een inbraak in haar woning aan de Beumershoek. Rond kwart over drie werd het slachtoffer, in haar slaap, verrast door twee inbrekers die naast haar bed stonden. Eén van hen mishandelde de vrouw terwijl de ander haar kasten doorzocht. Daar de vrouw zich hevig verzette en een worsteling niet schuwde ging het tweetal er zonder buit vandoor. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de twee inbrekers met behulp van een ladder via het balkon de woning waren binnengekomen. Door de Forensische Opsporing werd een nader sporen onderzoek verricht. De verdachten, die beiden een bivakmuts droegen, hadden een blanke huidskleur en spraken de Nederlandse taal. Mocht u getuige zijn geweest van deze inbraak of in de nacht van zaterdag op zondag in de Beumershoek iets verdachts hebben gezien, of anderszins informatie hebben, neemt u dan contact om met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* GEWAPENDE OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - Vier mannen zijn zondagavond met behulp van een vuurwapen een woning aan de Schiedamseweg binnengedrongen. In de woning waren op het moment van de overval vier personen aanwezig. De overvallers belden rond tien uur bij de woning aan. Op het moment dat één van de slachtoffers de deur opende, werd er een voorwerp op hem gericht dat leek op vuurwapen. De slachtoffers werden ingesloten in een kamer, waarop de vier het huis doorzochten. Na de zoektocht hebben ze de woning verlaten met een nog onbekende buit. De slachtoffers hebben geen verwondingen opgelopen tijdens de overval. De politie doet nader onderzoek naar de overval.


* MAN MET IMITATIEVUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord hield in de nacht van zondag op maandag een 33-jarige Rotterdammer aan op de Noorderkanaalweg. Surveillerend politiepersoneel zag dat de man rond vijf uur, opvallend tussen geparkeerde auto's liep. Tijdens de controle van de man bleek de man in een zak van zijn trui een imitatie-vuurwapen bij zich te hebben. Tevens werd in zijn broekzak een houder met munitie aangetroffen. De man is ingesloten en het wapen en houder zijn in beslag genomen.

Uitgave zondag 16 september

* TWEE VERDACHTEN SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN; GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum hield zondagmorgen vroeg, rond kwart voor zes, op de Karel Doormanstraat twee mannen aan die kort ervoor betrokken waren bij een schietpartij.
Het tweetal, een 18-jarige inwoner uit Almere en een 22-jarige inwoner uit Spijkenisse, maakten deel uit van een grotere groep die zich ophield terhoogte van de kruising Karel Doormanstraat / Westblaak.
Op een gegeven ogenblik ontstond binnen de groep vermoedelijk onenigheid en werd door één van hen gescoten. Dit werd gehoord door een oplettende getuige die direct de politie alarmeerde. Door personeel van cameratoezicht werd met behulp van camerabeelden de groep gevolgd en kon het tweetal, nadat door een politieagent een waarschuwingsschot was gelost, worden aangehouden op de Karel Doormanstraat terhoogte van de Aert van Nesstraat. Niemand raakte gewond.
Tijdens een nader onderzoek werd in de directe omgeving van de aanhouding onder een geparkeerd staande auto een zwart kleuring pistool aangetroffen. Dit vuurwapen is in beslag genomen. Personeel van de afdeling Opsporing zet het onderzoek voort. Zij zijn, om een duidelijk beeld te krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld, opzoek naar getuigen. Als u getuige bent geweest van dit misdrijf neem u dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* VROUW ZWAAR GEWOND NA SPRONG UIT RAAM
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 27-jarige Belgische is zaterdagmiddag rond vijf uur zwaar gewond geraakt nadat ze uit een raam van een woning aan de Jaffadwarsstraat was gesprongen. De vrouw, die met haar 28-jarige man, op bezoek was bij haar schoonmoeder, had ruzie met haar man. De schoonmoeder zou hierin bemiddelen. Op een gegeven ogenblik stond de vrouw op en sprong uit het raam. Hierbij raakte zij zwaar gewond en werd door personeel van de GGD overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis. De 28-jarige man werd aangehouden en meegenomen voor nader verhoor. Na het verhoor is hij direct heengezonden. Hij is geen verdachte.


* DAMES BEROOFD VAN AUTO; GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar de beroving van een auto en de handtassen van een 25 en 19-jarige Rotterdamse op de Gouwstraat. De twee vrouwen zaten in hun geparkeerde Opel Astra toen zij zaterdagmiddag, rond kwart voor twee, bedreigd werden door twee mannen die beiden een vuurwapen hadden. De slachtoffers werden gedwongen hun auto en hun handtassen af te geven. Hierna vertrokken de mannen in de gestolen auto. De twee vrouwen deden aangfite. Zondagmorgen vroeg, rond vier uur, werd op de Zolaweg de gestolen auto aangetroffen. De auto is in beslag genomen voor nader sporen onderzoek. Mocht u getuige zijn geweest van deze brute beroving neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER / KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel hield, om de verkeersveiligheid te vergroten, in de nacht van zaterdag op zondag diverse alcoholcontroles. Op de Hoofdweg kregen 13 bestuurders een bekeuring omdat zij teveel alcohol genuttigd hadden. Op de C.G.Roosweg zijn 125 bestuurders gecontroleerd, één van hen bleek onder invloed te rijden. Alleen kregen een bekeuring.


* CONTROLE FIETSEN OP DE STOEP GEHOUDEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van omwonenden en om de verkeersveiligheid te vergroten hield politiepersoneel op de Schiedamseweg een verkeerscontrole 'fietsen op de stoep'. In totaal kregen vrijdagavond tussen vijf en half negen 10 fietsers een bekeuring voor het rijden op de stoep.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN

RIDDERKERK - Drie jongens uit Ridderkerk (16,17,17 jaar oud) zijn zondagavond rond kwart over twaalf op de Staringlaan aangehouden. Een politieagent zag in zijn vrije tijd, dat het drietal bij een school aan de Patrijs de brievenbus vernielden. Vervolgens staken zij de meegenomen post aan. De agent waarschuwde zijn collega's die het drietal aanhield en insloot voor nader verhoor.


* INTEGRALE VERVOERSCONTROLE
RHOON - Politiepersoneel hield in samenwerking met personeel van de RET vrijdag- en zaterdagavond in en om het metrostaat Poortugaal een integrale vervoerscontrole. Tijdens deze controles zijn 274 passagiers bekeurd omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. Tevens kregen 19 personen een bekeuring omdat ze op de openbare weg alcohol dronken, twee zijn bekeurd voor plassen in het openbaar en drie personen zijn aangehouden omdat ze nog een boete moesten betalen.


* PLOERTENDODER IN AUTO AANGETROFFEN
BRIELLE - Tijdens een controle op de Staaldiepseweg werd in een auto een ploertendoder aangetroffen en in beslag genomen. De drie inzittenden, allen afkomstig uit Rotterdam, in de leeftijd van 18, 21 en 22 jaar oud, zijn meegenomen voor nader verhoor.