Gemeente Zevenaar


Week 38: 17 tot 24 sept. 2007

Oud papier

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het ophaalschema.

Pardonregeling

Op 15 juni 2007 is de "Regeling afwikkeling nalatenschap oude vreemdelingenwet" in werking getreden. Via deze regeling kunnen vluchtelingen die vóór 1 april 2001 een asielverzoek hebben ingediend mogelijk in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. De regeling is vooral bekend als "het generaal pardon" of "pardonregeling". Om hiervoor in aanmerking te komen moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Vluchtelingen zullen zoveel mogelijk schriftelijk worden benaderd door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Echter niet iedereen, die in het verleden een asielverzoek heeft ingediend, is bekend bij deze dienst. Voor deze laatste groep vluchtelingen bestaat de mogelijkheid zich door middel van een verklaring van de burgemeester te melden bij de IND.

Om in het bezit te komen van zo'n verklaring, kunt u tot en met vrijdag 28 september 2007 contact opnemen met Stichting Maatschappelijk Belang Zevenaar of met het Loket maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Zevenaar. Samen met de vluchteling zal dan worden bekeken of men in aanmerking komt voor een verklaring van de burgemeester.

Stichting Maatschappelijk Belang Zevenaar is hiervoor van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren bereikbaar onder telefoonnummer 0316-525122. U dient dan te vragen naar de heer Mennings.

Het Loket maatschappelijke ondersteuning van de gemeente is dagelijks tussen 8.00 en 12.30 uur en woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur bereikbaar onder telefoonnummer 0316-595111.

Afsluiting Kampsingel door middel van neerlaatbare zuil

Om sluipverkeer in de wijk te voorkomen is de Kampsingel ter hoogte van de ambulancepost afgesloten in de vorm van uitneembare paaltjes. In de praktijk is gebleken dat deze wijze van afsluiting onvoldoende effectief is omdat deze voorziening regelmatig wordt beschadigd. Daarom heeft de gemeente besloten om de uitneembare paaltjes te vervangen door robuust uitgevoerde verzinkbare palen. De afsluiting kan daardoor beter worden gewaarborgd.

Tegelijkertijd met deze vervanging wordt de afsluiting verplaatst naar de aansluiting met de Steenhuizen, zodat de gehele Kampsingel onderdeel is van het verblijfsgebied en dus geen hinder ondervindt van zoek- en sluipverkeer met bestemming centrum. De hulpdiensten kunnen met behulp van zogenaamde transponders de palen laten zakken en dus bij calamiteiten gebruik maken van de route via de Kampsingel.

Voor het verplaatsen van de afsluiting en het instellen van een verbod voor gemotoriseerd verkeer is een verkeersbesluit als bedoeld in artikel 15 Wegenverkeerswet vereist. Het desbetreffende besluit ligt vanaf woensdag 19 september 2007 ter inzage bij de balie ruimte. Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij dit besluit kunnen daartegen binnen 6 weken na de datum van bekendmaking (19 september 2007) bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Zevenaar.