KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

17-9-2007

Thierry Schmitter derde op WK en zeker van deelname Paralympische Spelen 2008

Thierry Schmitter eindigde op een derde plaats tijdens de IFDS Wereldkampioenschappen op Lake Ontario in Rochester (USA). Hiermee is de Nederlander verzekerd van deelname aan de Paralympische Spelen 2008 in Beijing in de 2.4mR klasse.

Op 14 september, de laatste dag van het evenement, werden nog drie wedstrijden gezeild. Schmitter probeerde het maximale eruit te halen en voer op het scherpst van de snede. De allerlaatste race van het kampioenschap werd de Hagenaar echter gediskwalificeerd voor te vroeg starten.

Schmitter vertelt: De laatste race was ik inderdaad te vroeg. Ik lag in een groepje die blijkbaar over de lijn lag. Ik kon het zelf niet zien.

Schmitter was een van de favorieten voor een podiumplaats. Maar de vraag is of hij tevreden is met dit resultaat?
Een medaille is altijd goed, zegt men. Maar ik begin langzaam aan die derde plaatsen te wennen. Dit is de derde keer dat ik op een
wereldkampioenschap brons pak. Ik was ook derde op de Olympische Spelen van Athene. Maar de doelstelling is bereikt, nominatie en kwalificatie voor de Paralympische Spelen van 2008.

De Fransman Seguin won overtuigend. Had er meer ingezeten?
Seguin is full time met het zeilen bezig in Frankrijk. Ik steek zoveel mogelijke tijd in mijn sport, maar dat is nog niet genoeg en dat moet nog meer worden als ik de volgende stap wil maken. Ik heb naast het zeilen ook een gezin en een baan, dus dat is niet altijd even
eenvoudig.

Schmitter zeilt dit jaar nog de Open Nederlandse Kampioenschappen Olympische en Paralympische klassen in Medemblik op 5,6 en 7 oktober. Dan volgt de Olympic Classes Regatta (OCR) in Miami in januari 2008.

Internetadres: www.2007ifdsworlds.com/results.html
E-mailadres:simon@miles.nl