Gemeente Zaanstad

13-09-2007

Zaanstad heeft een bijna volledig uitgewerkt rampenplan met gedetailleerd uitgewerkte draaiboeken. Dat concludeert het College van Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland na een uitgebreide toets.

In het voorjaar van 2005 startte GS het onderzoek naar het toen geldende gemeentelijke rampenplan en de draaiboeken. De conclusie toen luidde dat in Zaanstad de planvorming al volledig was opgesteld maar dat een aantal punten, zoals een gemeentespecifieke risico-inventarisatie, nog beter moesten worden uitgewerkt.

In de afgelopen periode heeft de gemeente hard gewerkt aan die verbeterpunten. En met succes want GS reageren positief in een brief aan het Zaanse College van Burgemeester & Wethouders. `Dit resulteert in een goed uitgewerkt plan (...) Ook zien wij goede ontwikkelingen op het gebied van het opleidings- en oefentraject in de regio. Er is beleid opgesteld voor zowel bestuurlijke oefeningen als voor beoefening van de draaiboeken', schrijft Gedeputeerde Staten.

In de brief staan ook nog een aantal adviezen. Zo raadt de provincie de gemeente aan een draaiboek voor stroomstoring op te stellen. Het College van B&W heeft daarop geantwoord dat de vervaardiging van het draaiboek `stroomstoring' ter hand zal worden genomen.