Datum: 17 september 2007

Duin- en bollenstreek 6 aanhoudingen na alert optreden van getuigen

Hillegom Oplettende buurman houdt dievegge aan Op zaterdagmiddag 15 september, tussen 14.25 en 14.40 uur, wist een dievegge een portemonnee uit een woning aan de Frans Halslaan te stelen. De achterdeur van de woning stond open vanwege het aangename weer, de aanwezige bewoners hadden geen zicht op deze deur. De buurman had echter wel zicht op de deur en zag een onbekende vrouw de woning ingaan en een portemonnee wegnemen. Hij ging naar buiten en rende achter haar aan. Hij kon haar na een korte achtervolging staande houden en droeg de vrouw over aan de inmiddels ingeseinde politie. De vrouw is in verzekering gesteld. De portemonnee is naar de eigenaresse terug.

Voorkom insluipingen De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. In de zomer merkt de politie een toename van insluipingen omdat ramen en deuren open staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

Oegstgeest Nachtelijk bezoek wekt argwaan bewoner Op maandag 17 september, rond 01.20 uur, belde een bewoner van de Oranjelaan de politie, omdat zij verdachte personen had zien lopen in haar tuin. Agenten gingen er direct op af en zagen in de buurt een man lopen die aan de omschrijving van de bewoner voldeed. Hij werd staande gehouden en aangesproken. Omdat hij niet kon verklaren wat hij midden in de nacht in de wijk deed werd hij aangehouden. In de buurt troffen de agenten een tweede man aan, die ook aan het signalement voldeed. Ook hij werd aangehouden. De twee verdachten van 28 en 39 jaar uit Dordrecht zijn op het politiebureau ingesloten.

Verdachte situatie, bel de politie De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto's of zich verdacht ophoudt in brandgangen of steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 0900-8844. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Rijnsburg Getuige belt politie na zien van verdachte situatie Op zondag 16 september, rond 14.05 uur, kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat hij mannen had zien lopen op het terrein van een woning aan de Vinkenweg in Rijnsburg. De getuige had het idee dat zij in zouden gaan breken in de woning en belde de politie. Agenten gingen ter plaatse en zagen drie mannen hun kant op rennen. De mannen deden net alsof zij aan het joggen waren. De mannen voldeden echter aan het signalement dat de getuige had opgegeven waarop ze aangehouden werden. De agenten konden één man aanhouden, de andere twee renden er vandoor. Na een korte achtervolging met behulp van een andere getuige konden ook zij aangehouden worden. Deze getuigen was met zijn auto naar de agenten gereden en zette de achtervolging op de wegrennende mannen in, waarna hij ze kon overdragen aan de politie.

Naar aanleiding van de aanhoudingen volgde er een onderzoek naar de woning aan de Vinkenweg. Er werden geen braaksporen gevonden, maar er werden op aanwijzen van de getuige wel inbreekwerktuigen aangetroffen. De getuige had gezien dat de verdachten spullen hadden weggestopt en kon de politie de precieze locatie aanwijzen. De verdachten van 19, 20 en 28 jaar allen afkomstig uit Den Haag zijn voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---
---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --