Gemeente Woerden


* Persberichten

Wethouder Johan Strik plaatst kalkzandsteenplaat Hof West

Woensdag 12 september heeft wethouder Johan Strik (Woerden Bouwt) samen met twee toekomstige bewoners een kalkzandsteenplaat geplaatst in een van de woningen van Hof West in Waterrijk Woerden. Dit onder het toeziend oog van vrijwel alle kopers van een hofwoning in dit prachtige plan.
De bouw van Hof West, op het tweede wooneiland in Waterrijk Woerden, vordert gestaag. Nu bijna alle woningen van dit plan zijn verkocht, was het voor Boer Projectontwikkeling bv tijd voor een officiële handeling. Wethouder Johan Strik werd daarom uitgenodigd een kalkzandsteenplaat te plaatsen op de vloer van een van de hofwoningen in aanbouw, samen met de kopers van deze woning. "Eindelijk een écht constructieve bijdrage van mij aan de bouw", grapte wethouder Strik. De meeste toekomstige bewoners waren voor deze speciale gebeurtenis naar de bouwplaats gekomen. Zij maakten volop van de gelegenheid gebruik om, onder het genot van een hapje en een drankje, kennis te maken met hun nieuwe buren. De kinderen konden alvast spelen met hun nieuwe buurjongens en -meisjes. Zij lieten met z'n allen een stel kleurige ballonnen op.

Het plan Hof West bestaat uit 30 hofwoningen en elf vrije kavels voor vrijstaande kadewoningen. Het plan is ontwikkeld door Boer Projectontwikkeling bv in samenwerking met Baas & Groen Vastgoed BV. Hof West kent een groot aantal verschillende typen woningen. De hoofdopzet bestaat uit een gesloten rechthoek, opgebouwd uit woningen van verschillende grootte met individuele gevels. Daarbinnen ontstaat een hof met een gemeenschappelijke binnentuin. De moderne architectuur van deze woningen is gebaseerd op klassieke bouwstijlen.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |