Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Drankrijder rijdt door na aanrijding          |
De politie in Apeldoorn heeft zondag 16 september een 48-jarige Apeldoorner aangehouden. De man was op de Valkenweg tegen een auto gebotst en vervolgens doorgereden. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Bij de politie werd de aanrijding rond 21.40 uur gemeld. Getuigen van de aanrijding zagen dat de Apeldoorner even verderop in de straat stopte. Agenten troffen de man kort daarop in een woning. De man verklaarde alcohol gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man 2,8 prom. Het rijbewijs werd direct ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 16 uur. De auto zal nog onderzocht worden.

|     |Apeldoorn - Fietser raakt gewond                          |
Een 60-jarige fietser uit Apeldoorn raakte zondag 16 september gewond na een aanrijding. De man werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 23.20 uur op de kruising Koning Stadhouderlaan / Hoge Dries. De fietser reed in tegengestelde richting zonder verlichting over het fietspad van de Koning Stadhouderlaan. Een 78-jarige automobilist uit Apeldoorn wilde op de kruising rechtsaf slaan, maar zag de fietser over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De fietser raakte gewond en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Automobilisten onder invloed alcohol          |
Een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek zondag 16 september bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 24 uur.

De Apeldoorner werd rond 19.45 uur gecontroleerd op de Deventerstraat naar aanleiding van zijn rijgedrag. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Bij de aanhouding gedroeg de man zich zeer recalcitrant. Omdat een blaasproef niet lukte, werd door de GGD arts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs werd ingevorderd en een rijverbod van 24 uur werd uitgereikt. De uitslag van de bloedproef wordt over enkele dagen verwacht.

Bij een politiecontrole rond 03.35 uur op de Regentesselaan bleek een 69-jarige automobilist uit Apeldoorn onder invloed van alcohol. Omdat een blaasproef op het politiebureau niet lukte, werd door de GGD arts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs werd ingevorderd en een rijverbod van 24 uur werd uitgereikt. De uitslag van de bloedproef wordt over enkele dagen verwacht.

|     |Apeldoorn - Diefstal uit fietsenwinkel                    |
Een onbekend gebleven persoon heeft in de nacht van zondag op maandag 17 september ingebroken in een fietsenwinkel aan de Jachtlaan in Apeldoorn. Weggenomen werd een Gazelle ATB fiets.

Getuigen hoorden rond 03.00 lawaai bij de winkel en zagen even later een onbekende man op de ATB fiets de winkel uitkomen en wegfietsen in de richting van de spoorwegovergang. De ruit van de toegangsdeur bleek vernield. Vervolgens fietste de man de woonwijk Orden in. De dader had kort donker haar en droeg een grijze jas en donkere broek. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --