Gemeente Aalburg


ChristenUnie vraagt Honcoop zijn zetel af te staan

Afgelopen weken is er intensief gewerkt door de fractie en bestuur van de ChristenUnie om op verstandige manier om te gaan met discussie rond uitspraken van raadslid Honcoop.

Conform de geldende regels hebben we deze zaken eerst met dhr. Honcoop uitgesproken. Wij vinden dat geen onderwerp voor een openbaar debat. Die gesprekken zijn positief verlopen en hebben geleid tot een gezamenlijk persbericht dat door de totale fractie, inclusief dhr Honcoop, is geaccordeerd.

Helaas moeten we vaststellen dat Dhr. Honcoop opnieuw uitspraken doet die ruimte geven voor discussie en die strijdig zijn met het vorige bericht. Hierdoor ontstaat een onwerkbare situatie waarbij de geloofwaardigheid van ChristenUnie in het geding komt.

Wij zien geen andere uitweg dan dhr. Honcoop te vragen zijn zetel, die hij met voorkeurstemmen heeft gehaald, over te dragen.

In het laatste gesprek heeft dhr. Honcoop aangegeven, dat hij in dat geval als eenmansfractie zijn werk zal voortzetten. Vanaf heden maakt hij geen onderdeel meer uit van de fractie van de ChristenUnie waardoor verdere uitspraken van Dhr Honcoop op persoonlijke titel zijn.. Hij zal ook zijn lidmaatschap van de partij beëindigen

Wij willen en zullen op een positieve en inhoudelijk wijze onze bijdrage blijven leveren aan het belang van onze leefgemeenschap.

Namens bestuur en fractie van de ChristenUnie

Wijk en Aalburg, 13 september 2007.