Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Automobilisten onder invloed alcohol

Apeldoorn, 17-09-2007 o Een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek zondag 16 september bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 24 uur.

De Apeldoorner werd rond 19.45 uur gecontroleerd op de Deventerstraat naar aanleiding van zijn rijgedrag. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Bij de aanhouding gedroeg de man zich zeer recalcitrant. Omdat een blaasproef niet lukte, werd door de GGD arts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs werd ingevorderd en een rijverbod van 24 uur werd uitgereikt. De uitslag van de bloedproef wordt over enkele dagen verwacht.

Bij een politiecontrole rond 03.35 uur op de Regentesselaan bleek een 69-jarige automobilist uit Apeldoorn onder invloed van alcohol. Omdat een blaasproef op het politiebureau niet lukte, werd door de GGD arts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs werd ingevorderd en een rijverbod van 24 uur werd uitgereikt. De uitslag van de bloedproef wordt over enkele dagen verwacht.