Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Geslaagde examendag en jeugdschaakdag in Eindhoven

Zondag 16 september vond er in Eindhoven in het clubgebouw van schaakvereniging WLC (Woensel Lichttoren Combinatie) voor jeugdschakertjes die les krijgen met de Stappenmethode in de Stappen
1, 2 en 3 een leuke en leerzame schaakdag plaats. Naast het snelschaaktoernooi, waarin de kinderen op niveau waren ingedeeld, werden de kinderen in de gelegenheid gesteld om tussendoor een schaaklesje te volgen. De lesgevers waren deelnemers aan de cursus Schaaktrainer A die opgingen voor het examen.

Chantal van Eijk is bezig aan haar examenles

Ook voor hen was het dus een spannende dag! Deze unieke kans om het aangename met het nuttige te verenigen werd door maar liefst 25 kinderen aangegrepen. Dit ondanks het feit dat op een steenworp afstand ook een jeugddag van PSV werd gehouden. De kinderen die voor het schaken en niet voor het voetbal hadden gekozen, hadden daar geen spijt van: niemand ging met lege handen naar huis.

Voor de lesgevers werd het eveneens een groot succes: alle zes de kandidaten die opgingen voor het examen behaalden hun diploma voor Schaaktrainer A. Dat iedereen tevreden naar huis ging kwam mede door de inspanningen van de jeugdleider van WLC, Hub van de Laar, die alles voortreffelijk georganiseerd had.
Herman Grooten

---

Bondsraadslid Theo van Spijk (73) overleden. Van Spijk was sinds 1981