STRALEND NAZOMEREN Goed gebit cruciaal bij daten volgens Witte Tanden

17/09/2007 15:02



Adviesbureau ExPRtease



17 september 2007 - Een opvallend contrast in de vrouwelijke schoonheidsbeleving: vrouwen besteden significant minder aandacht aan hun tanden dan mannen maar vinden wittere tanden wel veel belangrijker. Na de huid is de mond het belangrijkste aandachtspunt; een stralend witte lach zorgt zelfs voor een positievere kijk op het leven en je haalt er duidelijk een wit voetje mee bij het daten! Toch blijken Nederlanders nog wat terughoudend in het bleken en witten van hun tanden. Dit zijn enkele van de uitkomsten uit het Witte Tanden Onderzoek, gehouden door TNS NIPO in opdracht van Rembrandt Premium Whitening tandpasta.

Maar liefst 90% van de Nederlanders vindt zijn of haar gebit tamelijk tot heel belangrijk in de uiterlijke beleving. Witte tanden zijn hierbij een must. Bij een zongebruinde huid lijken tanden optisch witter. Maar helaas gaan veel mensen de herfst in met een bleek koppie na de Nederlandse kwakkelzomer van dit jaar. Hoe krijg je nu mooie, witte tanden als je die niet van jezelf hebt?

Veel vrouwen en jongeren zetten tanden in whitening tandpasta Een goede optie is het witter maken van je tanden met een whitening tandpasta. Whitening tandpasta's zijn een veilige en goedkoper manier om je tanden te witten. Monique Kouwenhoven, Product Group Manager van o.a. Rembrandt licht toe: "Sommige Nederlanders zijn nog wat terughoudend in het gebruik van whitening tandpasta's. Ik kan niet spreken voor andere merken, maar uit klinisch onderzoek is gebleken dat whitening tandpasta's van Rembrandt je tanden tot 3x witter maken en dat op een veilige manier". Whitening tandpasta's zijn populairder dan (professioneel) bleken. Een op de drie Nederlanders gebruikt whitening tandpasta's of heeft deze wel eens gebruikt, terwijl een op de 34 Nederlanders zijn tanden wel eens heeft laten bleken. Whitening tandpasta's worden vooral gebruikt onder een jongere doelgroep (door bijna de helft van jongeren tussen de 13 en 24 jaar) en door vrouwen (36% van de vrouwen in Nederland). Slechts 22% van alle mannen gebruikt een whitening tandpasta.

Date het en je weet het
Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat witte tanden tegenwoordig bij het schoonheidsideaal horen. Dit geldt in nog sterkere mate voor gebruikers van whitening tandpasta's (68%) en voor de groep 13-34 jarigen (67%). Dus een te grote neus of kleine oogjes? Geen nood, een wit gebit compenseert een hoop.

Mannen zijn helemaal gewaarschuwd: vrouwen kijken namelijk significant vaker dan mannen naar iemands tanden bij een eerste kennismaking.

De grootste afknappers op een date concentreren zich dan ook rondom de mond. Uit de mond ruiken staat bij driekwart van de Nederlanders met stip bovenaan het lijstje meest onaantrekkelijke kenmerken. Op de tweede plaats staan spuugdraden bij de mond, 68% vindt dit zeer onaangenaam. Tenslotte verbijt 60% zich bij de aanblik van vieze tanden, de afsluiter van de top 3.

Lach je witte tanden bloot
Het is duidelijk dat een mooi wit en verzorgd gebit meer zelfvertrouwen geeft. Een grote meerderheid van de Nederlanders is het hier mee eens. Voor 37% van de Nederlanders zorgt een goed verzorgd gebit zelfs voor een positievere kijk op het leven. Voor gebruikers van whitening tandpasta's is dit zelfs 42%. 'Poets je tanden wit en lach' is dus het devies.





http://www.exprtease.nl/pers