Abvakabo FNV: Estafette werkonderbrekingen bij KPN Contact/SNT

17/09/2007 15:03



ABVAKABO FNV



Vandaag is in Eindhoven de aftrap gegegeven voor een landelijke estafettestaking voor een eerlijke cao voor KPN Contact/ SNT. De reden is dat na de drukbezochte actie op het Maanplein in Den Haag op 4 september de werkgever nog niet is ingegaan op de eisen van de vakbonden.

"Na jarenlang nagenoeg stil te hebben gestaan is het tijd voor een structurele verbetering van de salarissen: 3 procent op 1 januari 2007 en 3 procent op 1 januari 2008. Andere eisen zijn: geen invoering van variabele beloning en het behoud van de 92 verlofuren", zegt Danielle Wiek, onderhandelaar namens Abvakabo FNV. Het is tevens de boodschap van vele honderden werknemers.

In Eindhoven vormden 100 werknemers vandaag een picketline bij het gebouw. Ook de storingsdiensten voor de kleinzakelijke, grootzakelijke markt en de consumentenmarkt leggen vandaag het werk neer van 07.00 tot 24.00 uur. De actie in Eindhoven wordt komende weken gevolgd door een serie werkonderbrekingen. Per toerbeurt wordt in de vestigingen het werk neergelegd. Zonder voorzieningen, zodat iedere werknemer aan de actie mee kan doen.





www.abvakabofnv.nl