AFM


Hans Hoogervorst start als bestuursvoorzitter AFM

17-9-2007

Hans Hoogervorst is vandaag aangetreden als voorzitter van het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij volgt Arthur Docters van Leeuwen op, die sinds 1999 deze functie heeft vervuld.

Hoogervorst voert de komende tijd onder meer oriënterende gesprekken met marktpartijen en andere instellingen die bij het toezicht zijn betrokken. Ook spreekt hij met medewerkers van de AFM. In januari presenteert de AFM de agenda 2008. In de jaaragenda voor 2008 worden de prioriteiten in het toezicht uitgewerkt.

De AFM houdt toezicht op het gedrag van iedereen die actief is op de markten voor lenen, sparen, beleggen, verzekeren en pensioenen. Zij streeft hierbij naar open en eerlijke financiële markten.

De Raad van Toezicht van de AFM zal zo snel mogelijk een voordracht doen aan de Minister van Financiën voor de opvolging van AW Kist, die in augustus zijn functie neerlegde, en voor Paul Koster, die aan het eind van het jaar terugtreedt. De bestuursleden van de AFM worden bij koninklijk besluit benoemd, op voordracht van de Minister van Financiën.