Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Changing Diabetes World Tour officieel geopend op de Nieuwmarkt in Amsterdam

Changing Diabetes Truck en tal van activiteiten brengen belang van bewegen en gezonde voeding op positieve wijze onder de aandacht

Amsterdam 17 september 2007 - Vanochtend is de Changing Diabetes World Tour op de Nieuwmarkt in Amsterdam officieel geopend door H.E. mevrouw Kirsten Malling Biering, ambassadeur van Denemarken en Søren Niegel, algemeen directeur Novo Nordisk B.V. Tijdens de Changing Diabetes World Tour, die deze week van 17 - 21 september plaatsvindt, worden tal van leuke, interessante en inspirerende activiteiten en evenementen georganiseerd om op een positieve manier de aandacht richten op het belang van een gezonde levensstijl, om zo de wereldwijde opmars van diabetes een halt toe te roepen. Een compleet overzicht van alle activiteiten en dagelijkse videoverslagen zijn beschikbaar via: www.changingdiabetes.nl.

Nederland kent naar schatting 850.000 mensen met diabetes. Wereldwijd hebben zelfs al meer dan 230 miljoen mensen diabetes. Dit aantal neemt jaarlijks toe met zeven miljoen mensen, waaronder veel jongeren in de bloei van hun leven. Met het huidige tempo kan het aantal mensen met diabetes binnen 20 jaar uitgroeien tot 350 miljoen. In de openingsspeech benadrukte Søren Niegel nogmaals dat diabetes een pandemie is die we met elkaar moeten bestrijden: "Het is nu tijd om actie te ondernemen, tijd om te veranderen." De Deense ambassadeur Malling Biering sprak haar waardering uit over de Changing Diabetes initiatieven van Novo Nordisk. "Het is bijzonder om te zien dat een bedrijf met meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van diabetes, met zo veel passie een bijdrage levert aan de preventie en bewustwording rondom diabetes, om zo een belangrijke bijdrage te leveren om de toekomst van diabetes te veranderen."

Jongeren veranderen de toekomst van diabetes
Roy Derks, lid van het diabetes jongerenpanel Young Voices, overhandigde het boek 'Young Voices - Life with Diabetes' aan mevrouw Malling Biering. Dit is een bundel van acht verhalen over de levens van dertien jongeren met diabetes over de hele wereld. Jongeren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het veranderen van de toekomst van diabetes. In dit kader lanceerde Roy ook de vernieuwde website van het internationale jongerenpanel: www.novonordisk.com/youngvoices. De website is de ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil weten over diabetes in het algemeen en wereldwijde initiatieven om de toekomst van diabetes te veranderen in het bijzonder. Het internationale jongerenpanel geeft via de website achtergrondinformatie, deelt ervaringsverhalen en nodigt iedereen uit om ook zelf een actieve rol te spelen bij het veranderen van de toekomst van diabetes.

Over Novo Nordisk

Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van diabetesproducten, waaronder moderne insulines en geavanceerde insulinetoedieningssystemen. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken; Novo Nordisk heeft meer dan 25.350 medewerkers in dienst in 79 landen, en brengt zijn producten op de markt in 179 landen. Novo Nordisks B-aandelen zijn genoteerd aan de beurzen van Kopenhagen en Londen. Novo Nordisks ADR's zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool 'NVO'. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft ongeveer 100 medewerkers. Meer informatie via www.novonordisk.nl.

Voor persvragen kunt u contact opnemen met:

Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24, mobile 06 250 80 355 of via e-mail karin@yellow-communications.com