AEGON

AEGON verlaagt premie ziekteverzuimpolissen

Nederland heeft minder zieke werknemers en daarom verlaagt AEGON voor het derde achtereenvolgende jaar de premie van de ziekteverzuimverzekering voor werkgevers. De meeste expirerende polissen ontvangen vanaf 1 januari 2008 een korting van minimaal 20%.

Werkgevers met een Ziekteverzuim No-Claimpolis krijgen deze korting zelfs tot en met 2010. Het grote voordeel daarvan is dat de werkgever de komende drie jaar weet waar hij financieel aan toe is.

De exacte korting hangt onder andere af van het eigen verzuim en de branche waarin de werkgever opereert. Alleen de expirerende polissen die op de bonus/malus-ladder op trede 1 of 2 staan, profiteren niet van de korting. Naast de algemene premieverlaging kan de korting verder oplopen door de bonus/malus-ladder op onze verzuimpolissen. Net als bij de autoverzekering beloont AEGON de klant voor âschadevrijeâ jaren. Het omgekeerde geldt ook: de premie stijgt als er veel verzuimgevallen zijn bij het bedrijf.

Stijging marktaandeel

AEGON introduceerde in 2006 het vernieuwde AEGON Gezond Werkplan, dat de werkgever een totaaloplossing biedt bij verzuim en arbeidsongeschiktheid. Onderdeel van het vernieuwde AEGON Gezond Werkplan is de WGA-aanvullingsverzekering. Bijzonder is dat AEGON aan werkgevers de garantie geeft dat zijn gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers 70% van het laatst verdiende loon ontvangen (tot een bepaald maximum). Inmiddels hebben veel andere aanbieders het product gekopieerd.

Onder controle

De werkgever heeft sinds 2004 een wettelijke loondoorbetalingsplicht van 104 weken en kan dit financiële risico onderbrengen bij een verzekeraar. Met een ziekteverzuimpolis en de daaraan gekoppelde verzuimdienstverlening houdt de werkgever de verzuimkosten onder controle.

17-09-2007