TenneT


NorNed Auction lanceert website

17-09-2007 Vorige week hebben TenneT en Statnett een nieuwe website gelanceerd: www.norned-auction.org. De website is bedoeld voor programmaverantwoordelijke en balansverantwoordelijke partijen zodat zij zich kunnen voorbereiden op de expliciete NorNed dagveiling die eind oktober 2007 beschikbaar komt. De website is ook relevant voor andere marktpartijen die geĂŻnteresseerd zijn in de NorNed expliciete dagveiling.

Uitsluitend geregistreerde programmaverantwoordelijke partijen (Nederland) en balansverantwoordelijke partijen (Noorwegen) kunnen deelnemen aan de NorNed Auction. The formulieren waarmee partijen zich kunnen registreren zijn te vinden op de NorNed website. Verder staat op de website informatie over de (concept) voorschriften voor de veiling van de fysieke transportrechten op de NorNed hoogspanning gelijkstroom verbinding. In de komende weken zal meer informatie over de NorNed veiling worden toegevoegd.

TenneT en Statnett zijn de organisatoren van de NorNed Auction . Vanaf eind oktober 2007 zal de beschikbare grensoverschrijdende capaciteit voor de volgende dag worden geveild. In de dagelijkse veiling verkrijgen de deelnemers capaciteit per uur voor de volgende dag. De veiling is geautomatiseerd. Biedingen worden via elektronisch post verzonden, beveiligd en getekend. De veilingresultaten worden gepubliceerd op de website http://www.norned-auction.org/.

De start van de handel over de NorNed interconnector is gepland voor eind oktober 2007. De expliciete daghandel geldt als tijdelijke handelsoplossing tot januari 2009 vanwege het niet tijdig kunnen harmoniseren van de gate closure times voor de start van de handel over de NorNed kabel. De NorNed-partijen streven naar een impliciete veiling vanaf januari 2009, dit overeenkomstig het Memorandum of Understanding voor de Centraal West-Europese marktkoppeling.