Gemeente Bussum

Project Verkeersslang gestart

Maandagochtend 17 september openden twee wethouders van de gemeente het project 'Verkeersslang'.

De wethouders van Verkeer en Onderwijs, Gerard Boekhoff en Herman Schoon, bezochten samen de basisscholen 'de Hoeksteen' en 'de Emmaschool' (locatie Michiel de Ruijterlaan). Bedoeling van dit project is om zoveel mogelijk kinderen lopend of met de fiets naar school te laten gaan.Bij veel basisscholen wordt een groot aantal kinderen met de auto naar school gebracht, waardoor onveilige situaties, parkeerproblemen en milieuoverlast ontstaan. Draaiende motoren, dubbel geparkeerde autos en overstekende kinderen: de problemen bij de schoolpoort zijn talrijk.
Ondanks het feit dat veel ouders met hun kinderen in de buurt van de basisschool wonen, worden ze toch vaak met de auto gebracht.

Om dit probleem aan te pakken, is het spel met de Verkeersslang geïntroduceerd. De kinderen moeten gedurende de week zoveel mogelijk met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school komen. Dan krijgen zij een sticker. Deze stickers worden dagelijks verzameld en op een spandoek met een verkeerslang aangebracht. Als de Verkeersslang aan het einde van de week vol is, krijgen de kinderen een prijs.

Het spel vormt de kapstok van een themaweek rond verkeer, verkeersveiligheid en milieubewust en gezond naar school komen. Het spel is de aanleiding en de kern rond een groot aantal activiteiten die plaats kunnen vinden. Naast de spelbenodigdheden worden ook lesideeën en lesmateriaal beschikbaar gesteld. Succes verzekerd!