Verzamelbericht maandag

's-Hertogenbosch, 17-09-2007

Aanhouding na bedreiging

Cuijk - Zondagavond is in zijn woning een 25-jarige man uit Cuijk aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van een fiets van zijn buurman en bedreiging van deze 37-jarige man. De 17-jarige vriendin van de verdachte probeerde zijn aanhouding te belemmeren en is eveneens aangehouden.

Verwarde man sticht brand

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie de melding dat een man brand had gesticht in een stapel papier en daarin stond te dansen. De politie kon in de Koningsweg een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden. De verdachte verkeerde kennelijk in verwarde toestand. Hij is ingesloten.

Man aangehouden na diefstal stroomkabel

Veghel - Surveillerende agenten zagen in de nacht van zondag op maandag een man rennen in de Meijerijstraat. Hij gooide een stroomkabel op de grond. Deze bleek hij zojuist te hebben weggenomen bij een stroomkast in de Hoofdstraat. De 23-jarige man uit Veghel is hierop aangehouden en voor nader verhoor ingesloten in een politiecel.

Politie onderzoekt brandstichting

Cuijk - Maandagochtend rond 04.20u is er brand uitgebroken in een geparkeerd staande auto aan het Hazeleger. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. Een auto die naast de auto stond waar brand uitbrak, liep eveneens schade op als gevolg van het vuur. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft een onderzoek ingesteld.

Automobilisten gewond na verkeersongevallen

Schaijk - Maandagochtend rond 05.15u is op de Rijksweg ter hoogte van Schaijk een 54-jarige man in zijn woonplaats gewond geraakt. De automobilist kwam uit de richting van Schaijk toen hij vermoedelijk onwel werd en op de verkeerde weghelft terecht kwam. De 44-jarige bestuurder uit Geffen van een tegemoetkomende vrachtwagen met oplegger kon de man niet meer ontwijken. Als gevolg van de frontale botsing raakte de 54-jarige man bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is met vermoedelijk diverse kneuzingen aan zijn benen overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is als gevolg van het ongeval enkele uren afgesloten geweest.

Schijndel - Maandagochtend rond 07.12u is op de Boxtelseweg een 63-jarige man uit Boxtel gewond geraakt. De automobilist kwam uit de richting van Boxtel en wilde een auto en een graafmachine, die voor hem reden, inhalen. Op dat moment wilde echter ook de automobilist van de andere auto de graafmachine inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre van deze 37-jarige man uit Boxtel werd de auto van de 63-jarige man geschampt. De 63-jarige man raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Hij is met diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bosschenaar zonder rijbewijs maakt aanrijdingen met auto ouders

's-Hertogenbosch - Een 18-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, omdat hij met de auto van zijn ouders in de Proosdijstraat en de Burg. Godschalxstraat tegen andere auto's was gereden. De auto had hij daar achtergelaten. Hij was er vervolgens, samen met zijn nog onbekende passagier, te voet vandoor gegaan. Uit onderzoek bleek dat de jongeman zonder toestemming van zijn ouders de auto had meegenomen. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde én hij niet in het bezit was van een rijbewijs, was hij in paniek geraakt en gevlucht. De Bosschenaar werd na zijn aanhouding ingesloten in het politiebureau.

Jongens aangehouden voor inbraak in buurthuis

's-Hertogenbosch - De politie heeft zondagavond drie jongemannen van 16, 17 en 18 jaar op heterdaad aangehouden in verband met de inbraak in een buurthuis aan de Dageraadseweg. Een politieman in burger zag de inbraak gebeuren en dirigeerde zijn collega's naar de juiste plaats. Daar wist men het drietal in de kraag te grijpen. Enkele andere verdachten wisten te ontkomen. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Man aangehouden in bezit van drugs

Veghel - De politie heeft zondagavond op de Vlas en Graan een 23-jarige inwoner van Veghel aangehouden voor drugsbezit. De man trok door zijn excentrieke gedrag de aandacht van surveillerende agenten, die vermoedden dat hij onder invloed was van drugs. Na controle bleek hij in het bezit te zijn van speed en GHB. Na zijn aanhouding is de man ingesloten.

Politie ruimt hennep na luchtwaarneming

Oeffelt - Naar aanleiding van luchtwaarnemingen heeft de politie maandagochtend een wietplantage uit een maïsveld gehaald. Er werden 212 planten geruimd en vernietigd. De plantage lag verscholen in een maïsveld aan de Broekstraat. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennep.